Βέλγιο – Ελλάδα: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση

Must Read

Μικρή αλλά αυξητική τάση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές επενδύσεις στο Βέλγιο, ανοίγοντας, μαζί με το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μια «χαραμάδα» ευκαιριών που αναζητά αξιοποίηση, ώστε να ξεπεραστεί η χρόνια υποβάθμιση των διμερών εμπορικών σχέσεων με μία από τις πιο ισχυρές και ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η βελγική οικονομία, με κύρια πλεονεκτήματα τη θέση της χώρας, τις σύγχρονες υποδομές, τη διαφοροποιημένη παραγωγική βάση, είναι μία από τις πλέον εξωστρεφείς οικονομίες παγκοσμίως. Το 2023 το Βέλγιο ήταν ο 12ος σημαντικότερος εξαγωγέας παγκοσμίως, με μερίδιο 2,4% επί των παγκόσμιων εξαγωγών, και 14ος σημαντικότερος εισαγωγέας, με μερίδιο 2,3%. Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Εμπορικών Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα διαχρονικά κατέχει μερίδιο κάτω από 1% σε ό,τι αφορά τόσο τις εξαγωγές όσο και τις εισαγωγές του Βελγίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της dealnews.gr πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This