Προσεχώς… νέα ανατίμηση στην τιμή του καφέ

«Πικρός» ο καφές για τους καταναλωτές

Must Read

Νέα αύξηση αναμένεται στη τιμή του καφέ εξαιτίας της παγκόσμιας τιμής του στα διεθνή χρηματιστήρια που επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή και το κόστος της πρώτης ύλης.




 

Ανάλογα με την ποικιλία και τα αποθέματα που υπάρχουν, επίσης αλλάζει η τελική αξία. Σύμφωνα με το Bloomberg, τόσο οι κόκκοι arabica υψηλής ποιότητας που προτιμούνται από αλυσίδες καφέ όπως η Starbucks, όσο και η πιο οικονομική ποικιλία robusta έχουν αυξηθεί, λόγω των μεγάλων διακοπών στον εφοδιασμό από το Βιετνάμ στη Βραζιλία. Ως εκ τούτου, οι πωλητές ανεβάζουν τις τιμές και καταργούν τις εκπτώσεις για να προστατεύσουν τα περιθώρια κέρδους τους και πολλοί προειδοποιούν για περισσότερες αυξήσεις στο μέλλον.

Για την άνοδο της τιμής του καφέ αναμφίβολα ευθύνονται οι άσχημες καιρικές συνθήκες αφού οι ξηρασίες στο Βιετνάμ θα οδηγήσουν σε τέταρτη συνεχή χρονιά ελλειμμάτων, ενώ ο ξηρός καιρός στη Βραζιλία έχει συρρικνώσει το μέγεθος της σοδειάς των κόκκων arabica, καθώς τα κατεστραμμένα δέντρα παράγουν μικρότερους σε μέγεθος κόκκους.

Το χάσμα μεταξύ των προθεσμιακών τιμών για τις δύο ποικιλίες είναι σχεδόν το μικρότερο που υπήρξε ποτέ, αφήνοντας τις εταιρείες να αναζητούν κόκκους arabica χαμηλότερης ποιότητας αντί για τη συνήθη οικονομικά αποδοτική ποικιλία robusta για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This