Φιάσκο ο «Τειρεσίας» για τους ενοικιαστές

Κόλλησε λόγω Προσωπικών Δεδομένων και μετατίθεται... επ' αόριστον, καταδεικνύοντας την προχειρότητα της κυβέρνησης στην κατάρτιση των μέτρων

Must Read

Σε νέο φιάσκο οδηγούνται ακόμα μια φορά κυβερνητικές πρωτοβουλίες, με το τελευταίο παράδειγμα να έχει να κάνει με τον «Τειρεσία» στους ενοικιαστές. Πρόκειται για ένα σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, στο οποίο σχεδιάζεται να περιέχει όλο το προφίλ κάθε ενοικιαστή, από το αν είναι φερέγγυος στις πληρωμές του στο ενοίκιο έως και το αν χρωστά κοινόχρηστα ή έχει καταγγελθεί για καταστροφές στα σπίτι που νοίκιαζε τα προηγούμενα χρόνια.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως μόλις 24 ώρες μετά τη διαρροή της είδησης ο ίδιος ο υπουργός υποβάθμισε το σχέδιο, λέγοντας πως αυτό θα καθυστερήσει, καθώς σήμερα δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική πρόβλεψη, ενώ υπάρχει και ζήτημα προσωπικών δεδομένων και αυτό θα πρέπει να εξεταστεί με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αρα χρειάζεται τεχνική προεργασία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αναδεικνύουν ακόμα μια φορά την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζονται μέτρα και παρεμβάσεις από το κυβερνητικό επιτελείο, με την υιοθέτηση του νέου «Τειρεσία» για τους ενοικιαστές να μετατίθεται για το 2025 και… βλέπουμε!

Με την αγορά ακινήτων να βρίσκεται σε πλήρη απορρύθμιση, η πρόχειρη προετοιμασία τέτοιων μέτρων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους ενοικιαστές και πέραν των προσωπικών δεδομένων, που είναι ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα, θα πρέπει να μπουν και δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να μη βρεθούν στις «ορέξεις» επιτήδειων ιδιοκτητών που θα τους καταγγέλλουν, για παράδειγμα, για καταστροφές στα ακίνητα, απαιτώντας τους να ενδώσουν στις πιέσεις για την καταβολή υψηλότερου μισθώματος από αυτό της αρχικής συμφωνίας και του συμβολαίου.

Πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει παρεμβάσεις τόσο για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων όσο και για τα Airbnb, κυρίως στις υπερκορεσμένες περιοχές από ακίνητα που διατίθενται σε βραχυχρόνια μίσθωση. Τα μέτρα θα είναι ζυγισμένα και αιτιολογημένα προανήγγειλε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα υπάρχουν και κίνητρα για να υπάρξουν περισσότερα διαθέσιμα σπίτια και να αυξηθεί η προσφορά» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με την ΠΟΜΙΔΑ και άλλους ενδιαφερομένους.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς ακινήτων θεωρούν πως το πλαίσιο των μέτρων που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δεν θα οδηγήσει ούτε στην αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων αλλά ούτε και στη μείωση των τιμών στα ενοίκια.

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This