Οικονομική βοήθεια 10 δισ. ευρώ από ΕΕ στις χώρες που πλήττονται από την κακοκαιρία Boris

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους έχασαν την ζωή τους 24 άνθρωποι

Must Read

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Πέμπτη οικονομική στήριξη ύψους 10 δισ. ευρώ από τα Ταμεία Συνοχής της ΕΕ στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, που πλήττονται από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Boris. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους έχασαν την ζωή τους 24 άνθρωποι σε Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Ιταλία.

«Εκ πρώτης όψης, είναι δυνατόν να αποδεσμεύσουμε 10 δισ. ευρώ από τα Ταμεία Συνοχής για τις πληγείσες χώρες. Πρόκειται για επείγουσα αντίδραση» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Πολωνία. «Ήταν σπαρακτικό (…) να βλέπω την καταστροφή και την απόγνωση» που προκάλεσαν οι πλημμύρες, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε επίσης ότι η ΕΕ διαθέτει δύο πιθανές πηγές βοήθειας: τα Ταμεία Συνοχής και τα Ταμεία Αλληλεγγύης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει «για να συμβάλει στην χρηματοδότηση της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης. Θα χρησιμοποιήσουμε τα Ταμεία Συνοχής με ασυνήθιστο τρόπο», ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες με ευελιξία.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποίησε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν πιστεύοντας ότι «τα χειρότερα πέρασαν».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ακύρωσε όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις του λόγω της κακοκαιρίας και δεν παρέστη στην σύνοδο του Βρότσλαβ, όπως και ο Ρουμάνος ομόλογός του, λόγω της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το βίντεο




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This