Πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα POS στους «αντάρτες» ταξιτζήδες

Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει αυστηρό χρονικό πλαίσιο για την προμήθεια και την εγκατάσταση των ειδικών σημάνσεων

Must Read

Δεν έχει τέλος η σύγκρουση ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στους οδηγούς ταξί, μετά το «αντάρτικο» που έκαναν, όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) αρνήθηκε να παραλάβει τις ειδικές ταμπέλες προκειμένου να τις διανείμει στα μέλη της και στη συνέχεια εκείνα να τις επικολλήσουν στα οχήματά τους.




Το οικονομικό επιτελείο έρχεται τώρα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος ∆ήμας και Θάνος Πετραλιάς, η οποία αυστηροποιεί ακόμα περισσότερο το υφιστάμενο πλαίσιο. Υπενθυμίζεται πως οι ταμπέλες αυτές παρήχθησαν από την ΑΑ∆Ε με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές αντίστοιχων σημάνσεων που έχουν εγκατασταθεί σε ταξί πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Μαδρίτη κ.ά.).




Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται, παράλληλα, η υποχρέωση διανομής των ειδικών ταμπελών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί – και σε περίπτωση εκ νέου άρνησής της, τότε προβλέπεται η διανομή τους από τα κατά τόπους σωματεία. Σε όσους ιδιοκτήτες ταξί αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις του νόμου προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ ανά παράβαση.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου! Οι εκπρόσωποι των ταξί είχαν την υποχρέωση να παραλάβουν και στη συνέχεια να διανείμουν την ειδική σήμανση, που ενημερώνει τους πελάτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών και μέσω POS. Η άρνηση παραλαβής των σημάνσεων -που δωρεάν παρήγε για τους επαγγελματίες ταξί η ΑΑ∆Ε- πρακτικά σημαίνει άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας. ∆εν θα γίνω απλός παρατηρητής της παρανομίας, ούτε είμαι πρόθυμος να κλείνω τα μάτια σε περιπτώσεις άρνησης εφαρμο-
γής του νόμου!».

 

Αναλυτικά, η διαδικασία και το αυστηρό χρονικό πλαίσιο που προβλέπεται για την προμήθεια και εγκατάσταση των ειδικών σημάνσεων αναλύονται ως εξής:

  • Οι επαγγελματίες ταξί οφείλουν να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα ταξί που εκμεταλλεύονται εντός 3 εβδομάδων από την παραλαβή της από την Πανελλήνια
    Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και τα σωματεία που είναι μέλη αυτής.
  • Η ΑΑ∆Ε απευθύνει έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΕΙΑΤΑ για την παραλαβή των ταμπελών, και η τελευταία οφείλει, εντός 5 εργάσιμων ημερών, να γνωστοποιήσει τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών από την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑ∆Ε.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ή άπρακτης παρέλευσης της πενθήμερης προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν υποχρέωση, εντός προθεσμίας 10 ημερών από τη γνωστοποίηση της άπρακτης παρέλευσης ή άρνησης
παραλαβής από την ομοσπονδία, να ενημερώσουν ψηφιακά στην ΑΑ∆Ε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], ότι θα παραλάβουν τις εν λόγω ταμπέλες για τους υπόχρεους της Περιφέρειάς τους, δηλώνοντας τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμούν. Οι τρόποι παραλαβής είναι είτε από εγκαταστάσεις της ΑΑ∆Ε είτε με αποστολή μέσω ταχυμεταφοράς με δική τους χρέωση. Στην περίπτωση αυτή, τίθεται προθεσμία επικόλλησης των ταμπελών στα οχήματα ταξί 3 εβδομάδων από την ημερομηνία παραλαβής των σημάνσεων.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από σωματείο ή άπρακτης παρόδου της δεκαήμερης προθεσμίας, οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την παραγωγή ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί εντός 3 εβδομάδων από την εκπνοή της ως άνω δεκαήμερης προθεσμίας.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το ειδικό σήμα για πληρωμές μέσω POS σε ταξί – «Καμπάνα» 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφώνονται

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..Εδώ που θα πρέπει να γράψουν οι παντώς είδους ”ειδικοί”,κάνουν την πάπια την καθιστική..
    ..Ο ένας περιμένει την χρυσή χαραυγή,ο άλλος την μαοική εποχή..ο τρίτος ο καλύτερος την κομματική γραμμή..
    ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This