Eurostat: Ο πληθωρισμός πέφτει στο 1,8% στην Ευρωζώνη – Στις πρώτες θέσεις με 3% η Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνει ιδιαιτέρως χαμηλή επίδοση στον περιορισμό της ακρίβειας

Must Read

Eμμένει η ακρίβεια στην Ελλάδα με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά την διαρκή πτώση στην Ευρωζώνη. Η χώρα μας παραμένει ψηλά ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ και συγκεκριμένα στην πρώτη 5άδα. Τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τρίτη για τον Σεπτέμβριο είναι ενδεικτικά: Στο 1,8% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα είναι στο 3%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνει ιδιαιτέρως χαμηλή επίδοση στον περιορισμό της ακρίβειας, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στις 5 χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα:

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού καταγράφουν Βέλγιο (4,5%), Ολλανδία (3,3%), Εσθονία (3,2%), Κροατία και Ελλάδα (3% αμφότερες).

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού καταγράφουν Ιρλανδία (0,2%), Λιθουανία (0,4%), Σλοβενία (0,7%) και Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Ιταλία (0,8% και οι 3 χώρες).

Ο βασικές συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,4% από 2,3% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4% σταθερά) και η ενέργεια (-6%, έναντι -3% τον Αύγουστο).

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This