Η Viva στα «χαρακώματα»

«Καλπάζει» η OTE Estate

Must Read

Στα δικαστήρια οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ της Viva και των εταιριών πληροφορικής Softone και Entersoft, με αφορμή τη διασύνδεση των συνεργαζόμενων με επιχειρηματικό λογισμικό (ERP) ταμειακών συστημάτων με POS. Η Viva απέστειλε την περασμένη εβδομάδα εξώδικο στις εταιρίες Softone και Entersoft, που ελέγχουν ο όμιλος Olympia και το fund Imker Capital.

Η Viva υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι οι δύο εταιρίες λογισμικού παρέχουν χωρίς χρέωση το υλικό και το λογισμικό διασύνδεσης των προϊόντων τους με τερματικά POS αποκλειστικά στους πελάτες δύο παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, δηλαδή της Euronet-Epay» και της Wordline. Αντίθετα, στους πελάτες της Viva, που παρέχει εφαρμογές διασύνδεσης ταμειακών με POS, επιβάλλουν, όπως αναφέρει η εταιρεία, μεγάλες χρεώσεις.

H Viva, δηλαδή, υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες δρουν εναρμονισμένα με τις Euronet και Worldline και με τον «τρόπο αυτό αποσπούν εκβιαστικά και αθέμιτα την πελατεία των υπόλοιπων παρόχων». Προς την κατεύθυνση αυτή, η Viva ζητάει από τους πελάτες της να καταγγείλουν στην εταιρία περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού. Από την άλλη πλευρά, η Softone και η Entersoft αναφέρουν ότι μέσω των συνεργασιών τους με τα ιδρύματα πληρωμών Worldline και Euronet-Epay, τα τελευταία απορρόφησαν το σχετικό κόστος του λογισμικού διασύνδεσης υπέρ των εμπόρων που τοποθετείται. Κι αυτό προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά αποδοχής μέσων πληρωμής. Ισχυρίζονται δε πως ήδη από το 2023 είχε λάβει χώρα διαπραγμάτευση για αντίστοιχη συνεργασία και με τη Viva, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε.

«Καλπάζει» η OTE Estate

Σημαντικές υπεραξίες θέλει να πετύχει η θυγατρική της Cosmote, OTE Estate, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της οποίας έχει ήδη ξεπεράσει σε αποτίμηση το 1,1 δισεκατομμύριο. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο 2.400 ακινήτων, εκ των οποίων ωστόσο τα 200 είναι αυτά που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του, η οποία, με βάση την τελευταία αποτίμηση, ανέρχεται σε 1,148 δισεκατομμύρια. Δεκάδες ακίνητα αυτή τη στιγμή εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας ως «διαθέσιμο προς μίσθωση», ενώ παράλληλα αξιολογούνται και μεγαλύτερα projects. Η OTE Estate εστιάζει στην αξιοποίηση και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, στην ελαχιστοποίηση των κενών χώρων στο σύνολο του χαρτοφυλακίου, και συνεργάζεται με τις εταιρίες του ομίλου ΟΤΕ για την κάλυψη των αναγκών τους. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρίας αναγνωρίζει πως το υψηλό κατασκευαστικό κόστος έχει επηρεάσει τις νέες αναπτύξεις. Παρ’ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των επενδυτών για γραφειακούς χώρους υψηλών προδιαγραφών παραμένει έντονο για ανάπτυξη βιοκλιματικών γραφειακών χώρων, αλλά και κτιρίων μεικτής χρήσης (Πύργος Πειραιά, νέα γραφεία PwC, νέα γραφεία ΤΕΕ, πρώην εργοστάσιο Kodak κ.ά.), που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Τουριστική «απογείωση»

Το 2024 αναμένεται να αναδειχθεί σε νέα χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, με αφίξεις της τάξης των 36 εκατ. τουριστών (+10% σε σχέση με πέρυσι), σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας. Οι βάσεις για τις υψηλές επιδόσεις του 2024 τέθηκαν κυρίως στο α’ εξάμηνο (+16%), με αιχμή την άνοιξη (+21%). Για το β’ εξάμηνο η ΕΤΕ εκτιμά ότι οι θετικές επιδόσεις θα συνεχιστούν, έστω και με μικρότερη δυναμική (+8%), με το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου να κλείνει περίπου με ανάπτυξη 6%-7%. Στην έρευνα σημειώνεται επίσης το αυξημένο ενδιαφέρον των τουριστών για τοπικές δραστηριότητες και προϊόντα, σε αντιδιαστολή με την εξασθένηση του ενδιαφέροντος για all inclusive υπηρεσίες που συνδέονται με τον μαζικό καλοκαιρινό τουρισμό.

Πηγή: Κυριακάτικη δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This