Τι θα γίνει με τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος – Τα σενάρια που εξετάζονται

Κατάργηση των κρατήσεων για ποσά έως 3.600 ευρώ τον χρόνο και έως 300 ευρώ τον μήνα

Must Read

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται γύρω από τη φορολογία και τις κρατήσεις στα φιλοδωρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα σκαριά βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.




 

Ανώτατο όριο για τα φιλοδωρήματα, κάτω από το οποίο δεν θα υπόκεινται σε κρατήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις στην απόφαση του Αρείου Πάγου, να φορολογούνται σαν μισθός τα πουρμπουάρ. Μάλιστα σχεδιάζει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με βάση την οποία θα προβλέπονται και πρόστιμα σε όσους εργοδότες επιχειρήσουν να «ωφεληθούν» μειώνοντας τον μισθό και αυξάνοντας τις πρόσθετες αμοιβές.




 

Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση τροπολογία που αφήνει 300 ευρώ το μήνα και 3.600 ευρώ τον χρόνο, αφορολόγητα και χωρίς να υπόκεινται στην παραμικρή κράτηση. Όταν το ποσό ξεπερνά τα 3.600 ευρώ το χρόνο θα υπόκειται κανονικά σε κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές και θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό δώρων επιδομάτων και αποζημίωση απόλυσης.




 

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This