Χατζηδάκης για φιλοδωρήματα: «Δεν είμαστε ταληροφονιάδες» – Αφορολόγητο έως 300 ευρώ τον μήνα

Απόφαση του Άρειου πάγου που «ψαλιδίζει» το φιλοδώρημα

Must Read

Στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου 2024, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα (15/10) στο υπουργείο Οικονομικών, ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως και μέχρι 3.600 ευρώ τον χρόνο.

Απόφαση του Άρειου πάγου που «ψαλιδίζει» το φιλοδώρημα

«Εδώ και δεκαετίες το φιλοδώρημα θεωρείται μέρος του εισοδήματος και φορολογείται. Δεν ήρθε η κυβέρνηση με τους ταληροφονιάδες και θέλει να φορολογήσει τα γκαρσόνια», ανέφερε στο Action 24 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.




 

Ως εφαρμογή ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας, σε συνδυασμό με σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS εμφάνισε τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων ο κ. Χατζηδάκης.

Σημείωσε ότι «εδώ και αρκετές δεκαετίες το φιλοδώρημα θεωρείται μέρος του εισοδήματος και ήδη φορολογείται. Απλώς λόγω του ότι δεν υπήρχαν POS, δεν μπορούσε να το εντοπίσει κανένας και δεν φορολογείτο. Προέκυψε το θέμα λόγω POS και λόγω μίας απόφασης του Αρείου Πάγου που ήρθε να πει ότι η ορθή ερμηνεία της νομοθεσίας είναι ότι φορολογείται. Ορισμένοι είπαν να ήρθε η κυβέρνηση με τους ταληροφονιάδες και θέλει να φορολογήσει τα γκαρσόνια, τον κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να βγάλει ένα εισόδημα να ζήσει. Δεν είναι η κυβέρνηση, η νομοθεσία ήταν που ίσχυε πάρα πολλά χρόνια, ήρθε ο Άρειος Πάγος και επιβεβαίωσε αυτή τη νομοθεσία».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση εδώ και δέκα μέρας μελετάει την υπόθεση και «θα έρθει με το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας θα παρουσιάσει μία ρύθμιση που θα είναι δίκαιη, θα απαντάει στις εύλογες ανησυχίες των ανθρώπων που έχουν ένα έξτρα εισόδημα από τα φιλοδωρήματα. Θα επιχειρήσουμε να είναι μία δίκαιη ρύθμιση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως γιατί μέσα σε ένα εστιατόριο είναι κάποιοι εργαζόμενοι που είναι σερβιτόροι και παίρνουν φιλοδώρημα».




 

Διαβάστε ακόμα: Τι θα γίνει με τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος – Τα σενάρια που εξετάζονται

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου υπουργέ? Έστω για μια φορά ως σερβιτόρος για να διαπιστώσεις πως βγαίνει το μεροκάματο? Έστω μια φορά ως ντελιβερας με βροχή καύσωνα χιόνι για να δεις πραγματικά πως βγαίνει το μεροκάματο? Αλλά τι ρωτάω ένα παιδί του κομματικού σωλήνα είσαι,με μηδέν εργασιακά ένσημα. Βάλε φόρους στα μαύρα των γιατρών και μεγαλοκαθηγηταδων που λυμαίνονται τα δημόσια νοσοκομεία,βάλε χέρι τους μεγαλοδικηγόρος τους εργολάβους των δημοσίων έργων τους υδραυλικούς και τόσους που φοροδιαφευγουν και άσε τα φιλοδωρήματα που στο τέλος είναι και προαιρετικά. Πραγματικά δεν είστε ταληροφονιαδες Φράγκοφονιάδες και επικίνδυνοι είστε σουργελα.

  2. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Εδώ όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ.) κρύβουν μεγάλα εισοδήματα και δεν πάει ένας εφοριακός να κάνει έλεγχο και να πιάσει τη φοροδιαφυγή. Θα πιάσετε τώρα το ντελιβερά που θα πάρει 1 ή 2 ευρώ φιλοδώρημα;

  3. Δεν είσαι ταληροφινιας είσαι φραγκοφονιας καράφλα. Η Ζήμενς, η νοβαρτις, η λίστα Λαγκάρντ αθώοι και βρήκες το φιλοδώρημα τσογλανι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This