Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση τέλος – Υποβολή 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου

Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί με νόμο του ΥΠΟΙΚ

Must Read

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στις διαδοχικές παρατάσεις στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Εφεξής οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να τις υποβάλουν το διάστημα 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου.

Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί με νόμο ενώ θα θεσπιστούν ισχυρότερα κίνητρα για την εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου, καθώς και αντικίνητρα με την μορφή προστίμων σε κρατικούς λειτουργούς, που προκαλούν ακουσίως ή εκουσίως καθυστερήσεις στην διαδικασία.

Επιπροσθέτως, εάν η δήλωση υποβληθεί από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, προβλέπεται έκπτωση 4%, από 1 Μαΐου έως 15 Ιουνίου έκπτωση 3% και από 16 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου έκπτωση 2%.

Οι εργοδοτικοί – ασφαλιστικοί φορείς του Δημοσίου και η ΑΑΔΕ θα πρέπει να στέλνουν τα στοιχεία στο σύστημα χωρίς λάθη έως την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου. Σε διαφοερτική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα στους επικεφαλής των φορέων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This