Ντροπή! Στα όρια της φτώχειας 2,65 εκατομμύρια Έλληνες

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Must Read

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονταν το 2023, 94,6 εκατ. άνθρωποι, που αντιστοιχούν στο 21,4% του πληθυσμού στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τα 2,65 εκατ. άτομα από αυτά είναι Έλληνες.

Πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους – φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Ρουμανία (32%), στη Βουλγαρία (30%), στην Ισπανία (26,5%) και την χώρα μας, με ποσοστό 26,1%, σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε περιφερειακό, δε, επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν τον προηγούμενο χρόνο στην Πελοπόννησο (35,7%), στην δυτική Ελλάδα (35,2%), στην δυτική Μακεδονία (32,7%), στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη (31,9%), και στο βόρειο Αιγαίο (30,4%). Στην Αττική, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 22,7%.

Πηγή: Κυριακάτικη δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πόσοι από το 41% είναι μέσα σε αυτούς τους 2.650.000;;;;;;;;;; Πόσοι από αυτούς είναι μέσα στο 27% που δίνουν οι στοιχηματικες,;; ;;;;;;;; συγνώμη, οι γκαλομπιστες ήθελα να πω. Μην τους λυπάστε. Προτιμούν να τρώνε από τα σκουπίδια πάρα να ψηφίσουν κάποιους που θέλουν να τους στηρίξουν. Και όμως, αυτών η ψήφος μετραει το ίδιο με των κανονικών ανθρώπων. Δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ.

  2. ..
    ”Δεν σας δίνουμε λεφτά ρέ..
    Να πάτε να πνιγήτε..
    Να δουλεύετε γαλέρα για ψίχουλα και να μην έχετε να φάτε..
    Να γεμίσετε πεντακόσια κόμματα να σας δουλεύουν όλοι οι προδότεα,μέχρι να ψοφήσετε..
    Να πάτε να βάλετε pos να γεμίσετε φασιστίλα και φτώχεια κρατική να σας φύγει ο πάτος..
    Να πάρουμε τα σπίτα σας να τα πουλήσουμε στα τσιράκια μας και στα κομματόσκυλά μας να ξαναφτιάξουμε την χώρα πατρωπαράδωτα και με ασφάλεια..
    Να πάτε να γαμηθείτε όλοι..”

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This