Καλπάζει η ακρίβεια και η ψαλίδα από το χωράφι στο ράφι φτάνει στο 250% – Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορη στα κερδοσκοπικά παιχνίδια

Με την κοινωνία να στενάζει από την ακρίβεια και η κυβέρνηση να αδιαφορεί χαρακτηριστικά, προφανώς μη μπορώντας να ελέγξει τα καρτέλ

Must Read

Καθημερινά οι καταναλωτές βρίσκονται πάντα σε έκπληξη όταν επισκέπτονται κάποιο σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα βασικά που χρειάζονται.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η «ψαλίδα» των τιμών από το χωράφι στο ράφι – που φτάνει ακόμη και το 250% σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης – δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και αποδίδεται σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Αυξήσεις τιμών που αγγίζουν ακόμα και το 30% καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των οπωροκηπευτικών, γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του πληθωρισμού με τις τιμές των λαχανικών τον Σεπτέμβριο να ανεβαίνουν κατά 7,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και των φρούτων κατά 9,1%.

Τα κολοκύθια πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα 1,95 ευρώ το κιλό από 1,5 ευρώ τον Αύγουστο, ενώ η τιμή της ντομάτας έχει αυξηθεί κατά 25% από τα 1,68 στα 2,1 ευρώ το κιλό. Κατά 18% ακριβότερα διατίθενται και οι εγχώριες πατάτες από τα 0,78 ευρώ τον Αύγουστο στα 0,92 ευρώ.

Ο κ. Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας εξήγησε: «Πρέπει να προσδιοριστεί το ανώτατο κέρδος από το χωράφι στο ράφι. Τι εννοούμε; Δεν μπορεί ένα προϊόν να ξεκινά 50 λεπτά στο χωράφι και να καταλήγει 4-5 ευρώ στο ράφι. Αυτή τη διαφορά της κερδοφορίας είναι γεγονός ότι την καρπούνται κάποιοι ενδιάμεσοι, δηλαδή οι μεσάζοντες. Αυτό το καθεστώς πρέπει να σταματήσει».

Από την άλλη υπάρχει η κυβέρνηση που διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πως η ακρίβεια δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η αδιαφορία όμως στην αδυναμία των καταναλωτων να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά έχει όνομα και υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε όταν επιμένεις πως οι πολλοί έχουν άδικο και εσύ δίκιο υπάρχει πρόβλημα, αν ούτε αυτό καταλαβαίνεις τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This