Προειδοποιήσεις από ΣΕΒ για τις επενδύσεις στην εκδήλωση παρουσία Μητσοτάκη

Must Read

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόμπαζε για τα πεπραγμένα της ελληνικής Οικονομίας και το success story, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τον προσγείωνε απότομα για τις επενδύσεις. Στην εκδήλωση των Ελλήνων Βιομηχάνων το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός δήλωνε με αυταρέσκεια: «Είμαστε στις χώρες με τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη 5ετία».

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες. Η χώρα μας, η οικονομία μας, προχωρά με καλούς ρυθμούς αυτήν την στιγμή, αλλά έχουμε μείνει πολύ πίσω. Πρέπει να τρέξουμε με ταχύτητες μεγαλύτερες από τους ανταγωνιστές μας ως επιχειρήσεις και ως χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι, παρά την πρόοδο, τα περιθώρια βελτίωσης παραμένουν σημαντικά. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και στα νέα: υψηλό κόστος ενέργειας και οι μεγάλες διακυμάνσεις του, έλλειψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και δυσκολία των ΜμΕ να εξασφαλίσουν επαρκή τραπεζική χρηματοδότηση.

«Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύο κρίσιμες προκλήσεις: την βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και την αύξηση της παραγωγικότητας. Πρέπει ως χώρα να παράγουμε περισσότερα διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, προκειμένου να αυξήσουμε τις εξαγωγές και να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές. Χρειάζεται αλματώδης και άμεση αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και δη εκείνων που δημιουργούν υψηλότερη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Τέτοιου είδους επενδύσεις θα επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγικότητας που αν και βαίνει βελτιούμενη, παραμένει χαμηλή» υπογράμμισε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This