Στην ανάπτυξη μονάδων για τη στέγαση εποχικών εργαζομένων σε πολυσύχναστους τουριστικούς κυρίως προορισμούς ανά την Ελλάδα πρέπει να προσανατολίζονται Έλληνες και ξένοι επενδυτές της αγοράς ακινήτων, διαβλέποντας σημαντικές ευκαιρίες απόδοσης.
Με τις ανάγκες για τη στέγαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά τους θερινούς κύριως μήνες στα εποχιακά ξενοδοχεία να είναι αυξημένες και την προσφορά κατάλληλων ακινήτων πρακτικά ανύπαρκτη, η ανέγερση τέτοιων μονάδων, είτε εκ του μηδενός είτε μέσω της αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων που είναι επί του παρόντος παρωχημένες, έχει πολύ χαμηλότερο κόστος από την ανέγερση καθαρά οικιστικών projects.
Ωστόσο, η ζήτηση δεν είναι αυξανόμενη ειδικά σε περιοχές όπως η Πελοπόννησος και η Χαλκιδική, και βεβαίως στη νησιωτική χώρα. Οι πρώτες συζητήσεις γίνονται με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δύο ή τριών αστέρων που δεν έχουν προοπτικές σημαντικές εάν δεν αναβαθμιστούν ως ξενοδοχειακές μονάδες, και εκτιμάται ότι οι συζητήσεις αυτές θα προχωρήσουν άμεσα, με τις πρώτες συναλλαγές να αναμένονται περί τα τέλη του έτους. Συζητήσεις έχουν γίνει και με κατασκευαστικούς ομίλους που θα αναλάβουν την ανέγερση ή την ανακαίνιση και μετατροπή των ακινήτων που θα επιλεγούν.
Παράλληλα, σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε φορείς του Δημοσίου να πληρώσουν από τον προϋπολογισμό τους για τη διαμονή λειτουργών, του Δημοσίου, όπως αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί, δάσκαλοι και άλλες ειδικότητες.
Πηγή: Κυριακάτικη δημοκρατία