Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Youth Pass: Ποιοί νέοι δικαιούνται τη χρηματική ενίσχυση – Όσα πρέπει να γνωρίζουν

Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Must Read

Από σήμερα, Τρίτη 1η Απριλίου, οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2024 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το Youth Pass, μια οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που διατίθεται μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Με απλή και γρήγορη διαδικασία αίτησης, το Youth Pass αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διευκόλυνση των νέων στη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που προάγουν την ψυχαγωγία και τη μετακίνησή τους.

Η οικονομική ενίσχυση αποδίδεται μέσω μιας ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα διατεθεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως το τέλος Μαΐου. Ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών μέχρι να φτάσει το ποσό στους δικαιούχους. Μόλις ολοκληρωθεί η πίστωση, οι νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα είναι διαθέσιμη κάθε χρόνο από την 1η Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου. Το ποσό της ενίσχυσης θα καταβάλλεται ετησίως σε όλους τους δικαιούχους, με καταληκτική ημερομηνία πίστωσης την 31η Μαΐου.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που καθορίζονται από την ημερομηνία της αίτησης. Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Νέους 18 ετών: Στην περίπτωση που υποβάλουν αίτηση πριν συμπληρώσουν τα 19, λαμβάνουν 150 ευρώ την πρώτη χρονιά και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150 ευρώ την επόμενη χρονιά.
  • Νέους 19 ετών: Λαμβάνουν 150 ευρώ σε ψηφιακή μορφή κατά το έτος υποβολής της αίτησης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ξοδέψουν τα 150 ευρώ για:

  • Πολιτιστικές δραστηριότητες (σινεμά, θέατρα, μουσεία).
  • Μετακινήσεις (τρένα, λεωφορεία, πλοία).
  • Τουριστικές υπηρεσίες (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πακέτα).

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Για να λάβετε την οικονομική ενίσχυση, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στην Πλατφόρμα: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα vouchers.gov.gr/youthpass και εισέλθετε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet.
  • Επιβεβαίωση Στοιχείων Επικοινωνίας: Είναι απαραίτητο να έχετε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας.
  • Καταχώρηση Στοιχείων: Μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή, συμπληρώστε τα πεδία με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πιστωτικό ίδρυμα (Viva Wallet, Τράπεζα Eurobank ή Τράπεζα Alphabank) για την έκδοση της ψηφιακής σας χρεωστικής κάρτας.
  • Οριστική Υποβολή: Μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων, πατήστε το πλήκτρο «Υποβολή» για να καταχωρηθεί ολοκληρωμένα η αίτησή σας.

Σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα

Η ψηφιακή κάρτα Youth Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό, τις μεταφορές και τον πολιτισμό.

Στον τομέα των μεταφορών, καλύπτονται αεροπορικές εταιρείες και λοιπές αερομεταφορές (MCC 3000-3350, 4511), υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων (3351-3500), σιδηροδρομικές μεταφορές (4112), ταξί (4121), λεωφορεία (4131), θαλάσσιες μεταφορές και ακτοπλοϊκά δρομολόγια (4411), καθώς και ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών (4457, 5551). Επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιηθούν πληρωμές σε αεροδρόμια και αεροσταθμούς (4582), ταξιδιωτικά πρακτορεία (4722) και άλλες υπηρεσίες μεταφοράς (4789).

Όσον αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταλύματα (3501-3999, 7011), κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού (7032), κάμπινγκ (7033), καθώς και για την ενοικίαση τροχόσπιτων (5561) και λοιπών μηχανοκίνητων οχημάτων (7512).

Στον πολιτιστικό τομέα, οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν το ποσό της ενίσχυσης σε βιβλιοπωλεία (5942), σινεμά (7832), θέατρα και πρακτορεία εισιτηρίων (7922), αίθουσες χορού και μουσικά στούντιο (7911), καθώς και σε ορχήστρες και μπάντες (7929). Επιπλέον, η κάρτα ισχύει για μουσεία, τουριστικές ατραξιόν και εκθέσεις (7991), υπηρεσίες γυμναστηρίου (7997) και γενικότερα για λοιπές υπηρεσίες αναψυχής (7999). Τέλος, περιλαμβάνονται και ψηφιακές πολιτιστικές αγορές, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες και μουσική (5815).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ηλεκτρονικές πληρωμές, είτε μέσω διαδικτυακών συναλλαγών είτε μέσω συσκευών που υποστηρίζουν την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών. Οι χρήστες μπορούν να την αξιοποιήσουν εισάγοντας τα στοιχεία της σε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές πλατφόρμες ή μέσω εφαρμογών σε κινητές συσκευές που διαθέτουν NFC (Near Field Communication), επιτρέποντας τη χρέωση με μια απλή επαφή ή προσέγγιση των συσκευών.

Για υποβολή της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία: https://vouchers.gov.gr/youthpass

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This