Διασυρμός συνταξιούχων για… ψίχουλα

Η ΑΓΣΣΕ διεκδικεί μόλις 200 € για όσους έχουν ανάγκη και καλεί την κυβέρνηση αντί για πλεόνασμα 9,1 δισ. € να... αρκεστεί σε 8,9 δισ. €

Must Read

Ζητιάνους για δύο κατοστάρικα έχει καταντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνταξιούχους εξαιτίας της αναλγησίας της κυβέρνησης και της άρνησής της να τους ενισχύσει οικονομικά εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δώσει ούτε 13η σύνταξη ούτε κάποιας μορφής επιταγή ακρίβειας στους απόμαχους της εργασίας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν μετά το Πάσχα -που φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου-, έχει ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα αντί για γλέντι, να στήσει άδειο εορταστικό τραπέζι. Μπροστά στις διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ήταν κατηγορηματικά αντίθετη για πιθανή επίσπευση της πληρωμής γιατί, όπως είπε, τότε η επόμενη καταβολή θα ήταν 45-50 ημέρες αργότερα.

Τώρα έρχεται η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος με μία λογική πρόταση- έκκληση, που όμως αποκαλύπτει το επίπεδο του εξευτελισμού στο οποίο εξαναγκάζει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους. Τι λέει η ΑΓΣΣΕ; Αντί για πλεόνασμα 9,1 δισ. ευρώ, το οικονομικό επιτελείο να… αρκεστεί σε πλεόνασμα 8,9 δισ. ευρώ και αυτά τα 200 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν ανά 200 ευρώ στους συνταξιούχους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οπως επισημαίνει, «σε συνθήκες ακραίας ακρίβειας και μετά από 15 χρόνια συνεχών περικοπών, έχουμε:

– Ενας στους 3 συνταξιούχους να μη λαμβάνει αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

– Οι αναπροσαρμογές για φέτος (2,4%) ήταν κάτω (και) του επίσημου πληθωρισμού (2,7%).

– Η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και δεν αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχος τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-16.

– Οι φετινές “αυξήσεις” κλάπηκαν από την Εφορία (από τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας) και τη διπλή φορολογία των συνταξιούχων (ΔΟΥ και Εισφορά “Αλληλεγγύης”-ΕΑΣ).

Την ίδια στιγμή το Δημόσιο συγκέντρωνε κάθε ευρώ από την αγορά σημειώνοντας θηριώδες πλεόνασμα 3,8% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από την υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,1%.

Αντί, λοιπόν, να αφήσουμε στην “άκρη” για τα παλαιά δάνεια 4,9 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αγορά το κολοσσιαίο ποσό των 9,1 δισ. ευρώ.

Τα κρατικά υπερ-πλεονάσματα, μαζί με τους υψηλούς (εμμέσους) φόρους και την ασυδοσία ακρίβειας στην αγορά έχουν φέρει προ αδιεξόδου τους συνταξιούχους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This