Τι δουλειά έχει ένας μηχανολόγος στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός μεγάλου νοσοκομείου; «Καμιά», θα πει κάποιος που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σε θέσεις εξουσίας.
Και όμως, ο πατέρας της Εύας Καϊλή που σήμερα βρίσκεται στα κάτεργα του Βελγίου, παρότι μηχανολόγος, είχε διοριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός υγείας, στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου!
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο με το Κατάρ. Άλλωστε, η μόνη του διασύνδεση με την υπόθεση του Κατάρ, ήταν όταν λίγο καιρό πριν προσπαθούσε να προωθήσει μία λύση στο τεράστιο σκάνδαλο με το Ναυάγιο της Ζακύνθου, όπου κορυφαίοι αναλυτές κάνουν λόγο ακόμα και για υπόθεση που απειλεί την εθνική μας ασφάλεια.
Φυσικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν ο μόνος που έκανε διευκολύνσεις η διαφήμιση στην Εύα Καϊλή. Το γεγονός ότι προσπάθησε να κάνει διευκόλυνση και στο Κατάρ, δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνο του επιβαρυντικό…
Δείτε τι έγραφε το βήμα τον Μάιο του 2014:
Ο Αδωνις και η Εύα (πάλι)
Και μιας περί Αδ. Γεωργιάδη ο λόγος, σας έχω νέα σπουδαία. Με απόφασή του διόρισε τον κ. Αλέξανδρο Καϊλή πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ποιος είναι πάλι αυτός; Προφανώς θα διερωτάσθε. Είναι ο πατέρας της κυρίας Εύας Καϊλή, υποψηφίας ευρωβουλευτού με την Ελιά, η οποία είχε και αυτή διοριστεί σε κρατική θέση, πάλι από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Τελικά, με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι και λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθόλου δεν αποκλείω να διοριστεί κάπου και η αδελφή της Εύας Καϊλή (ονόματι Μανταλένα) σε κάποιο νοσοκομείο, πιθανότατα και καμιά φίλη της Καϊλή.
nnn
Νομίζετε, όμως, ότι τελειώσαμε με τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής στον τομέα της Υγείας; Οχι βεβαίως, αφού ο κ. υπουργός διόρισε και έναν, όπως μου τον περιέγραψαν, πρώην ομοϊδεάτη του, επίσης στο ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αυτός τουλάχιστον είναι παιδίατρος (ενώ ο πατέρας της Εύας Καϊλή είναι μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος). Είχε ο εν λόγω κύριος διαπρέψει, όπως μου είπαν, παλαιότερα στην… ΕΠΕΝ. Κανένας τελικά δεν πάει χαμένος σ’ αυτή τη ζωή, ακόμη και όσοι έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν σε φωτογραφίες με… τσεκούρια.
Το Ναυάγιο του Κατάρ και του Άδωνι
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, που είχε συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί το καλοκαίρι του 2019, πριν καλά καλά αναλάβει το υπουργειο, είχε ξεκαθαρίσει στους φορείς της Ζακύνθου πως η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει η επένδυση.
Εντέλει τον πρόλαβε η ελληνική δικαιοσύνη και οι εμπλεκόμενοι διώκονται για κακούργημα… Σαν την Καϊλή ένα πράγμα.
Μετά την εισαγγελική πρόταση-κόλαφο για πρωταγωνιστές της κομπίνας και τους «πρόθυμους» της πώλησης του Ναυαγίου Ζακύνθου, οι κάτοικοι του νησιού βγήκαν… στα κάγκελα καταγγέλλοντας τον βρόμικο –όπως τον χαρακτηρίζουν– πόλεμο που δέχτηκαν στη διάρκεια του αγώνα τους από ορισμένα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογραφικούς αστέρες.
«Προκλητικά στο πλευρό των απατεώνων»
«Πολλά ΜΜΕ τοπικά αλλά και αθηναϊκά αντί να μας βοηθήσουν και να σταθούν στο πλευρό μας και απέναντι στους απατεώνες που επιχείρησαν να αρπάξουν τις περιουσίες μας, ήθελαν τότε να παίξουν τον ρόλο του λαγού και να παραπληροφορούν τον κόσμο, παρουσιάζοντας την απάτη ως επένδυση και ευκαιρία για το νησί. Τοπικά ραδιόφωνα φιλοξενούσαν σε εκπομπές υποστηρικτές της απάτης. Κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων των Αθηνών που είχαν την ίδια κατεύθυνση αλλά και ένα ντοκιμαντέρ που παίχτηκε από γνωστό ερευνητή-δημοσιογράφο λίγο πολύ μας έβγαζαν καταπατητές μέσα στην ίδια μας την περιουσία, την οποία κληρονομήσαμε από τους γονείς μας. Μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις αν έχουν όλοι αυτοί φιλότιμο, θα πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη και να επανορθώσουν τις προκλητικές ανακρίβειες που έγραψαν στο παρελθόν» καταγγέλλουν οργισμένοι στο Documento.
Εισαγγελική πρόταση
Με την υπ’ αριθ. 1031/22 πρότασή του (10.3.2022) προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας Γ. Πολυκράτης επιβεβαίωσε το προγενέστερο βούλευμα 1679/2020, δικαιώνοντας τις 200 οικογένειες των ορεινών κοινοτήτων της Ζακύνθου οι οποίες είδαν μέσα σε μια νύχτα τις πατρογονικές τους περιουσίες να μετατρέπονται σε ιδιοκτησία μιας λιβανέζικης εταιρείας που φέρεται να δρούσε για λογαριασμό του εμίρη του Κατάρ, αλλά και τη Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία ως ιδιοκτήτρια μεγάλου μέρους της επίμαχης έκτασης ξεκίνησε πρώτη τον δικαστικό αγώνα.