Παρότι η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης και κλίματος είχε όλα τα εχέγγυα για να καταγράψει μία εξαιρετική επίδοση στην διαχείριση της πανδημίας, είδε τον Covid να μετατρέπεται από υγειονομική κρίση σε εθνική τραγωδία.
Το τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτή την λαίλαπα, ανήκει στον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη. Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς στο χώρο της υγείας, ακόμα και η απόφαση του για αναστολή των μη εμβολιασμένων υγιειονομικών, προκάλεσε μεγάλα κενά τα οποία μεταφράστηκαν σε θανάτους Ελλήνων πολιτών.
Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει προφανώς την επόμενη κυβέρνηση και πιθανότατα την δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν ένα εθνικό έγκλημα που επέφερε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης, να μείνει ανεξερεύνητο και να μην αποδοθούν ευθύνες.
Θα πρέπει κάποια στιγμή οι πολιτικοί της επικοινωνίας και του Twitter να αποβληθούν από τον δημόσιο βίο. Άλλωστε, όποιος έχει τόσο μεγάλη ανάγκη την επικοινωνία, μάλλον δεν είναι ικανός για να παράξει πραγματικό έργο.
Όποιος για παράδειγμα υποκαθιστά τους θεσμούς και τις ελεγκτικές αρχές με αναρτήσεις στο Twitter, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα για υποτιθέμενα αδικήματα τα οποία τα έμαθε μέσω αναρτήσεων και καγχάζει – πάλι μέσω Twitter – για την άσκηση των καθηκόντων του, σίγουρα είναι ανίκανος. Το κατά πόσον είναι και επικίνδυνος, απομένει να διερευνηθεί.