Χτυπά (τζάμπα) πόρτες ο Στέφανος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με άτεχνα ανοίγματα να προκαταλάβει τις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

Must Read

Με άτεχνα ανοίγματα προς την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, από την οποία, πάντως, για την ώρα «τρώει πόρτα», και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί αγωνιωδώς να προκαταλάβει τις πυρετώδεις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και αφορούν και την προσωπική του μοίρα.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οσο κι αν επαναλαμβάνει ότι «έχω έρθει για να μείνω στην πατρίδα μου και στο κόμμα», είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα σενάρια της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών δεν περιλαμβάνουν και τον ίδιο, ιδίως αν ο Αλ. Τσίπρας αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα, και άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του στην κατεύθυνση που θέλει να κινηθούν τα γεγονότα.

Γι’ αυτό και προαναγγέλλει από την «Εφ.Συν.» ότι στόχος του μετά τις εκλογές είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχον κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, που κέρδισε εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. (…) Το 2015 δεν υπάρχει πια. Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου πρόκειται να αναστηθεί» υπογραμμίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κόσμος που τον ενδιαφέρει να προσελκύσει δεν κινείται απαραίτητα με ιδεολογικά, πολιτικά κριτήρια. «Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Οπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου» εξηγεί.

Κόντρα με ΠΑΣΟΚ

Διαμηνύει, μάλιστα, με ηγεμονική αυταρέσκεια, ότι στο δικό του κόμμα δεν θα δεχθεί επικεφαλής άλλων κομμάτων, αλλά… μετεγγραφές στελεχών και μελών. Η κουβέντα αφορά βασικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο οι πολιτικές και προσωπικές σχέσεις είναι απροκάλυπτα εχθρικές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., όταν ρωτήθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες (ΕΡΤNews) αν ο διάλογος που δηλώνει ότι θέλει να ανοίξει την επομένη των ευρωεκλογών για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε απαξιωτικά: «Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ».

Πώς το σχολίασε ο Κασσελάκης; «Δεν θα μπω σε “διαπραγμάτευσης” με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω. Από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει. Η κοινωνία θα ενώσει». Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι «αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα αρχίσω τη διαδικασία προς το καταστατικό μας συνέδριο το φθινόπωρο, στην οποία οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Με νέα μέλη που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες, που θα αποτελούν ισότιμα στελέχη στο νέο οργανόγραμμα». Στη νέα δομή, η οποία «θα είναι η ομάδα του Στέφανου», όπως αναφέρει στις «αδιαπραγμάτευτες» επαφές του, «δεν θα υπάρχει κομματική επετηρίδα, μόνο προσφορά και αξιοκρατία»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This