Η Ολγα Κεφαλογιάννη και η προτομή του αείμνηστου Μίνωα Μάτσα στην Πρέβεζα

Must Read

Πού να φανταζόταν ο αείμνηστος Μίνωας Μάτσας ότι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του θα τα έκανε, υπουργός, μέλος της οικογένειάς του!

  • Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Η Πρέβεζα τίμησε τον Μίνωα Μάτσα, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, και τα αποκαλυπτήρια έγιναν από την «εγγονή» του, υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του γιου του, Μάκη Μάτσα, και του εγγονού του και συζύγου της Ολγας, Μίνωα Μάτσα. Η προτομή του, που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο, φιγουράρει από το περασμένο Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του, την Πρέβεζα.

Ο Μίνωας Μάτσας γεννήθηκε το 1903 στην Πρέβεζα και ήταν το τέταρτο και τελευταίο παιδί του Σαμουήλ Μάτσα και της Σταμούλας, οικογένειας Ρωμανιωτών Εβραίων, που εγκαταστάθηκαν στην Πρέβεζα από τις αρχές του 18ου αιώνα. «Στην πόλη αυτή, ο μικρός Μίνως έπαιζε κλαρίνο, όταν η φιλαρμονική της πόλης της Πρέβεζας έβγαινε στον δρόμο. Ο Μίνως Μάτσας έμελλε να αλλάξει τη μοίρα του ελληνικού τραγουδιού – είναι η ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Πρωτοπόρος, πρωτεργάτης, διορατικός και ευαίσθητος στις κοινωνικές ζυμώσεις της εποχής, πολύ γρήγορα και ουσιαστικά άνοιξε δρόμους στο ελληνικό τραγούδι που διασταυρώνονταν με τον δρόμο που χάραζε η κοινωνία. Εντιμος, ευθύς, καίριος, κύριος, ειλικρινής… Από σήμερα, η προτομή του κοσμεί την πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου στην ιστορική, πανέμορφη Πρέβεζα, πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, προορισμό μοναδικό, με τεράστιο πολιτιστικό πλούτο» είπε μεταξύ άλλων η Ολγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας συγκινημένη την αποκάλυψη της προτομής του «ιστορικού προγόνου» της οικογένειάς της.

«Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη σ’ έχει τραγουδήσει. Κρατάς συντροφιά στη χώρα 100 χρόνια τώρα. Και θα κρατάς και για άλλα 100» συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Ολγα Κεφαλογιάννη-Μάτσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εγκατέλειψε τόν ΕΛΛΗΝΑ άνδρα της για να παντρευτεί εβραίο,
    η κατά τα άλλα πατριώτισσα βουλευτής τής ΝΔ .
    Η ιδιωτική αυτή συνάθροιση αποτελεί είδηση για δημοσίευση ;
    Τι έχει προσφέρει η εβραΙκή αυτή οικογένεια στήν Πατρίδα μας ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This