Στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ μετέχει η Νίκη Κεραμέως

Must Read

Τα 70ό γενέθλια της από την ίδρυσή της γιορτάζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ στη Μαδρίτη. Η συνάντηση πραγματοποιείται με μεγάλη μυστικότητα και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Mirasierra της ισπανικής πρωτεύουσας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής.

Διαβάστε επίσης: Στην «ελληνική Μπίλντεμπεργκ» και ο Τσίπρας, μετά τον Κασσελάκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Τύπου στη συνεδρίαση μετέχουν 130 προσωπικότητες- επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί. Από ελληνικής πλευράς φέρεται να μετέχει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Στη συνεδρίαση αυτή συνεχίζουν να αποφασίζουν εν μέσω απόλυτης μυστικότητας, για την πορεία που θα ακολουθήσει ο κόσμος και τα οκτώ δισεκατομμύρια των κατοίκων του πλανήτη. «Οι ιθύνοντες της Λέσχης επέλεξαν το ξενοδοχείο Eurostars Suites Mirasierra έτσι ώστε οι παγκόσμιοι μεγιστάνες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, να μπορούν να συναντηθούν με τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες στην παγκόσμια σκηνή και να συμφωνήσουν σε κοινές στρατηγικές για αυτές που θεωρούν ότι είναι οι κύριες προκλήσεις που πρέπει να μοιραστούν σήμερα», τονίζουν πηγές στη Μαδρίτη.

«Αυτή η συνάντηση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μυστικότητα γύρω από το περιεχόμενο των παρεμβάσεων, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν επίσης την εξέλιξη και τις προκλήσεις που θέτει η ασταμάτητη απογείωση της τεχνητής νοημοσύνης, τις πολεμικές συγκρούσεις. που μαστίζουν τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες», προσθέτουν.

Πως ξεκίνησε η δημιουργία της Λέσχης

Η πρώτη συνάντηση  της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ  πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 και 31 Μαΐου 1954 στο ομώνυμο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» στο Οστερμπικ  της Ολλανδίας. Το 1955 έγιναν δύο συναντήσεις, στη Γαλλία και στη Γερμανία. Το 1956 πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σε εκείνες τις πρώτες συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε ο πατριάρχης του  πετρελαίου Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ήταν μεταξύ άλλων: η στάση απέναντι στη Σοβιετική Ένωση και τον κομμουνισμό, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η Ευρωπαϊκή Αμυντική Κοινότητα. ΄Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης «η κομμουνιστική διείσδυση» στις δυτικές χώρες, οι πολιτικές και  στρατηγικές πτυχές της πυρηνικής ενέργεια, η επανένωση της Γερμανίας, ο ρόλος της αντι-αποικιοκρατίας στις σχέσεις Δύσης-Ασίας και μια κοινή προσέγγιση απέναντι στην Κίνα. Από τους ιδρυτές της Λέσχης ήταν ο Τζότζεφ Ρέτινγκερ, πρώην σύμβουλος της   εξόριστης  πολωνικής κυβέρνησης στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μέλος της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας  MI6.

Ο ίδιος ο Ρέτινγκερ ήταν ίσως ο πρώτος που αποκάλυψε την ύπαρξη της Λέσχης σε ένα σύντομο κείμενο με τίτλο “The Bilderberg Group” τον Αύγουστο του 1956. Ένα αντίγραφο του κειμένου αυτού  φυλάσσεται στα αρχεία του Ινστιτούτου Χούβερ, στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια.

Στο κείμενο αυτό, ο Ρέτινγκερ περιγράφει την ιδέα που ώθησε τη δημιουργία της  Λέσχης Μπίλντερμπεργκ :» Πριν από μερικά χρόνια, άρχισε να αυξάνεται η ανησυχία για την αυξανόμενη δυσπιστία των ΗΠΑ για τη Δυτική Ευρώπη, και ένα παρόμοιο φαινόμενο της από την Ευρώπη προς την Ουάσιγκτον. Άρχισα να νιώθω ότι ήταν πρωταρχικής σημασίας να αρθούν αυτές οι υποψίες και η δυσπιστία που απειλούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το μεταπολεμικό έργο των Δυτικών Συμμάχων. Αυτός είναι ο λόγος που προσέγγισα την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπα Μπερνάρντο, τον Δρ. Πολ Ρίκενς, Πρόεδρο και ιδρυτή της Unilever και τον (τότε πρωθυπουργό του Βελγίου Πολ φαν Ζίλαντ, προτείνοντας να διοργανώσουμε ιδιωτικές ανεπίσημες συναντήσεις για να συζητήσουμε τις δυσκολίες και τους κινδύνους που μας προκαλούσαν ανησυχία».

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO: Η ακρίβεια καθορίζει τις Ευρωεκλογές – Το 60% πάει στην κάλπη για «μαύρο» στην κυβέρνηση

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This