VIP προεκλογική εκστρατεία Κυριάκου

Τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το militaire.gr, έχουν πάρει... φωτιά για τις ανάγκες του Μητσοτάκη

Must Read

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του militaire.gr και του δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα των VIP αεροσκαφών που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο φαίνεται πως έχουν πάρει… φωτιά, καθώς γυρίζουν όλη την Ελλάδα για να μπορέσει ο πρωθυπουργός να εκπληρώσει τα προεκλογικά του καθήκοντα.

Όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της περυσινής εκλογικής εκστρατείας του πρωθυπουργού, έτσι και φέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί πολύ συχνά τα VIP αεροσκάφη, κάτι που προφανώς δεν προβλέπεται!

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη χρήση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, υποσχόμενος διαφάνεια και ελάχιστη χρήση τους. Ωστόσο, αυτή ήταν μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση που… χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Η Ελλάδα διαθέτει τρία VIP αεροσκάφη, τα οποία, σε αντίθεση με άλλους τύπους αεροσκαφών της Π.Α., έχουν πάντα 100% διαθεσιμότητα!

Η υπερβολή των τριών VIP αεροσκαφών για την Ελλάδα είναι προφανής, όπως άλλωστε υπερβολική είναι και η χρήση τους, και μάλιστα για δραστηριότητες που δεν δικαιολογούνται, καθώς δεν μιλάμε για διεθνείς υποχρεώσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν με συμβατικές πτήσεις.

Μυστικές πτήσεις

Η προεκλογική εκστρατεία ενός κόμματος, ακόμη και του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να γίνεται με τη χρήση αυτών των αεροσκαφών, που υπάρχουν και πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογουμένους για άλλους λόγους.

Όλα αυτά είναι γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου, γι’ αυτό ενοχικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστικές τις πτήσεις με τα VIP αεροσκάφη.

Αρχικά σταμάτησε να δίνει λίστες με τα ονόματα όσων επιβαίνουν στις πρωθυπουργικές πτήσεις! Περιττό να αναφέρουμε ότι αυτό είναι παράνομο.

Στη συνέχεια, και έπειτα από τις αποκαλύψεις για κάποια… λοξοδρομήματα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, δόθηκε εντολή να μην καταγράφονται οι πτήσεις! Αυτή η εντολή έχει δοθεί και τώρα, συνοδευόμενη με «προειδοποιήσεις» σε περίπτωση διαρροών.

Πέρα όμως από το κόστος που δεδομένα πληρώνει ο ελληνικός λαός, υπάρχει και το ζήτημα του περιβάλλοντος, το οποίο στα λόγια ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει ψηλά στην ατζέντα του, αλλά όχι στην πρακτική του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Χαλίφης της πρώην οθωμανικής επαρχίας, (κατά δήλωσή του), δεν πάει με…αραμπά αλλά τον φυσά τον…παρά και δεν μπαίνει στη…σειρά!

  2. Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΌΧΙ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ ΔΕ ΘΑ ΑΦΉΣΕΙ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΚΌΜΑ ΘΑ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙ. ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΠΊΣΩ ΤΗ ΝΈΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΑ ΦΎΓΕΙ ΑΥΤΟΣ #ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΖΗΤΏ Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΖΗΤΏ ΗΑΛΗΘΙΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ. ΌΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This