Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέλαβε το εκλογικό στραπάτσο της Κυριακής ως εντολή να συνεχίσει ακριβώς την ίδια πολιτική, επιδεινώνοντάς την και κάνοντάς την πολύ πιο αντιλαϊκή!
Στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υποσχέθηκε να περικόψει τα επιδόματα – με πρώτο όλων εκείνο της ανεργίας. Συγκεκριμένα, είπε: «Η επιδοματική μας πολιτική. Πρέπει να δούμε πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική. Δεν θέλω εγώ, για παράδειγμα, το επίδομα ανεργίας να είναι αντικίνητρο για την εργασία». Δηλαδή, ο πρωθυπουργός έχει την εντύπωση ότι θα είναι κίνητρο για την εργασία η περικοπή του επιδόματος ανεργίας και πως οι Eλληνες αρκούνται σε αυτό το χαρτζιλίκι και δεν εργάζονται επειδή δεν θέλουν κι όχι επειδή υπάρχει ανεργία και δεν βρίσκουν εργασία της προκοπής!
Επίσης, σε μια επίδειξη λουδοβίκειας αντίληψης της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάνθηκε ότι αυτό το επίδομα δημιουργεί… εθισμό: «Διότι δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα μόνο και μόνο για να μη δουλεύουν».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να είναι εντελώς άσχετος με την καθημερινότητα και τις ανάγκες του λαού μας, και χρησιμοποιεί τον όρο «εθισμός» ή παραπλήσια λέξη για τα «ψίχουλα» που παίρνουν οι πολίτες είτε από την εργασία τους είτε μέσω του επιδόματος ανεργίας (το οποίο, ουσιαστικά, το έχουν προπληρώσει με τις κρατήσεις που τους γίνονται όταν εργάζονται). Τον Νοέμβριο του 2020, και ενώ ο ίδιος αποφάσιζε το ένα λοκντάουν μετά το άλλο και πολλές -έως τότε υγιείς- επιχειρήσεις τινάζονταν στον αέρα, δήλωσε το αμίμητο: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Κι αυτό το είπε με ύφος… νομπελίστα επιστήμονα που μόλις έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη.
Δημιουργούν εθισμό το επίδομα ανεργίας και εξάρτηση ο μισθός. Μόνο ο αδρά αμειβόμενος και ζάπλουτος πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζει ζητήματα με εθισμούς και εξαρτήσεις. Γι’ αυτό το 2019 ζήτησε και έλαβε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για 50 ελιές που έχει στα Χανιά, οι οποίες είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.
Σε εκείνον μάλλον κάνει καλό ο εθισμός στο κρατικό χρήμα…
Είναι φυσικό κάποιος που ανατράφηκε μέσα στα πλούτη με νταντάδες ντόπιες και ξένες να μην καταλαβαίνει την πείνα και την ανέχεια του πόπολου. Δεν φταίει αυτός. Το ερώτημα όμως έγκειται στο εξής: “ένα επίδομα πείνας δημιουργεί εθισμό ενώ τα δις στον Ζελένσκυ δεν δημιουργουν”;
Σε τέτοιου επιπέδου ιστοσελίδες γραμματικά σφάλματα όπως το “ουδένα” ως αιτιατική ουδετέρου γένους είναι ασυγχώρητα, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τίτλο άρθρου!