Τα τρία «όχι» στον Μητσοτάκη από υπουργούς και τα μηνύματα τους

Must Read

Δεν πέρασε εύκολα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι μόνο η κατραπακιά του 28%, που προμηνύει περαιτέρω πτώση της ΝΔ εάν δεν υπάρξει κάποιο «ηλεκτροσόκ». Είναι και η αδυναμία του να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα «τραβάει», για να συγκρατήσει την όποια νέα κυβερνητική φθορά. Παραμονές λοιπόν του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης έφαγε κατάμουτρα τρία γιγαντιαία -με το συμπάθειο- «όχι».

 

Και να ’ταν μόνο αυτό. Οι αρνητές φρόντισαν να διαρρεύσουν την αντίστασή τους στα πρωθυπουργικά σχέδια για την αξιοποίησή τους.

Το πρώτο «όχι» ήρθε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη του Οικονομικών, που του ζητήθηκε να μετακομίσει στο υπουργείο Εξωτερικών. Να σου πάλι ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο κ. Χατζηδάκης, που στόμα είχε και μιλιά δεν είχε για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, αρνήθηκε την αλλαγή χαρτοφυλακίου κι επομένως απέφυγε να χρεωθεί ευθέως την συμμετοχή του Οικονομικών στο φιάσκο με την δήθεν αντιμετώπιση της ακρίβειας. Φρονώ ότι ο κ. Μητσοτάκης εισέπραξε το «όχι» χωρίς πολλές αντιρρήσεις.

 

Τη νύφη της ακρίβειας πλήρωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, δηλαδή ο άνθρωπος που του φόρτωσαν και το σχέδιο για την οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ η σύλληψή του έγινε από τους πιο υψηλούς ορόφους της Μητροπόλεως.

 

Το δεύτερο μεγάλο «όχι» που άκουσε ο Πρωθυπουργός ήρθε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταικούρα, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά με το ηλιοκαμμένο του πρόσωπο να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργείου Εργασίας και προτίμησε το challenge των σιδηροδρόμων!

 

Ομοίως γλώσσα στον κ. Μητσοτάκη έβγαλε και ο υπουργός Μπάζων και Διαδικτυακών Τρόλς κύριος Γιώργος Φλωρίδης, που αρνήθηκε να αφήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να οδηγηθεί στην μπασκλασαρία του χαρτοφυλακίου της Σταδίου. Το χειρότερο για την Κυβέρνηση και τον κ. Κυριάκο ασφαλώς είναι ότι δύο εκ των αρνητών διέρρευσαν στον Τύπο τις προτάσεις που τους έγιναν αλλά και τις αρνήσεις τούυς αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει πλέον το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This