Δικαίωση της «Δημοκρατίας» για την «τρύπα» του Δ. Αθηναίων

Must Read

Σε κόντρα μεταξύ της παρούσας και της προηγούμενης δημοτικής Αρχής μετατράπηκε η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» στο φύλλο της Τρίτης για τη μεγάλη τρύπα στα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων. Ο νυν δήμαρχος Χάρης Δούκας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η ζημία αγγίζει συνολικά τα 3.600.000 ευρώ (εκ των οποίων 2.000.000 λόγω του προγράμματος «Εστία») και προανήγγειλε τη διενέργεια ελέγχων από νομικούς και ορκωτούς ελεγκτές, για να απαντήσει ο τέως δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης πως ο ίδιος είχε ζητήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της «δημοκρατίας», η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) έκλεισε το οικονομικό έτος 2023 με ζημία η οποία προήλθε από τη διαχείριση του προγράμματος «Εστία», το οποίο παρείχε δωρεάν κατοικίες σε αιτούντες άσυλο. Ο Δήμος Αθηναίων, ειδικότερα, διαχειρίστηκε περίπου 300 διαμερίσματα, τα οποία διέθεσε σε ήδη γκετοποιημένες περιοχές, προκειμένου να στεγαστούν αλλοδαποί δωρεάν, όπως έκαναν και κάποιοι άλλοι δήμοι στη χώρα. Μάλιστα, η επικεφαλής της παράταξης «Η Αθήνα μας» Ελένη Παπαδοπούλου κατήγγειλε την προσπάθεια της νέας δημοτικής Αρχής να επωμιστούν ο δημότης και ο φορολογούμενος τη ζημία και την κάλεσε να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο της εν λόγω δαπάνης και να προσφύγει στον εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε χθες πως ο αναπτυξιακός φορέας του Δήμου Αθηναίων εμφάνισε σημαντικές ζημίες που ανέρχονται στα 3.650.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2.000.000 ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του προγράμματος «Εστία». Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημίες από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης. Ηδη η νέα διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, αρχίζει έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. «Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν».

Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης απάντησε ότι το πρόγραμμα συνεχίστηκε και το 2023 με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που πολιτικά διεκδίκησε και πέτυχε το κλείσιμο του «Εστία», όπως και τη Δομή του Ελαιώνα.

Δείτε επίσης: «Καλύπτουν» τρύπα 2.000.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This