Πασαρέλα υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πλάι στα ονόματα των Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνου, χθες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μπουν στην κούρσα και οι Κατρίνης, Μιλένα Αποστολάκη

Must Read

Σε… θερινή επιθεώρηση εξελίσσεται η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Πλάι στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες, των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου, οι Μιχάλης Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσαν χθες την πρόθεσή τους να μπουν στην κούρσα της διαδοχής. Την ίδια ώρα εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποφάσεων της Νάντιας Γιαννακοπούλου και της Αννας Διαμαντοπούλου για να συμπληρωθεί η εικόνα της απόλυτης πολιτικής γραφικότητας, σε ένα παζλ όπου κανείς δεν ξέρει ποιος/α πραγματικά κατεβαίνει στον στίβο με εμπράγματες φιλοδοξίες ή παίζει τον ρόλο του «λαγού».

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Σύμφωνα με την άποψη στελεχών, ο «δεινός τακτικιστής Ανδρουλάκης εμπλουτίζει το “παιχνίδι του θρόνου’’ με νέες μεταβλητές στην προσπάθεια επικράτησης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τα κομματικά του ερείσματα είναι ισχυρά, αλλά όχι ανίκητα, παρατηρούν στον αντίποδα έμπειροι κομματικοί παράγοντες, φέροντας ως παράδειγμα ότι η επιλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλου για την Ευρωβουλή αποδοκιμάστηκε από την κομματική βάση. Θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει ξανά τους αντιπάλους του, αλλά αυτή την φορά οι επινοήσεις, όπως σημειώνουν στελέχη που τον εγκαταλείπουν, έχουν στερέψει.

Οι αντίπαλοί του, Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος, δείχνουν ικανοί να σηκώσουν «κόσμο από τον καναπέ» και να ξεπεράσουν το ρεκόρ των 272.000 ψήφων που τον έφερε στην ηγεσία του κόμματος. Το εσωκομματικό παιχνίδι παίρνει φωτιά.

Ο Παύλος Γερουλάνος

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε χθες ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Κατρίνης, σπεύδοντας να προσθέσει: «Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Δεν άργησε να εκδηλωθεί η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία απάντησε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν από την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων, τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας, λοιπόν, από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι’ αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».

Η Μιλένα Αποστολάκη

Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι προ αποφάσεων βρίσκεται και η Αννα Διαμαντοπούλου. Η επικεφαλής του Δικτύου για τις Μεταρρυθμίσεις (πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επίτροπος της Ε.Ε. αλλά και εκλεκτή του Κ. Μητσοτάκη), σύμφωνα με αδιευκρίνιστα «ενημερωτικά» κέντρα, δέχεται πιεστικές εισηγήσεις από πολιτικούς της φίλους, από… μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως και από πολίτες της πρώην εκλογικής της περιφέρειας, της Κοζάνης, να διεκδικήσει την ηγεσία.

Από χθες μάλιστα διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο «τροχιοδεικτικού χαρακτήρα» πληροφορίες ότι στη λαϊκή βάση του κόμματος έχουν αρχίσει να συλλέγονται υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας της Διαμαντοπούλου, με την εκτίμηση ότι διαθέτει πρωθυπουργικό προφίλ…

Η πλευρά της, πάντως, αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσίως το σενάριο, μεταφέροντας μια εικόνα ότι… πιέζεται και συζητά κάθε ενδεχόμενο.

Τα γεγονότα αφήνουν πίσω τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε (Σκάι): «Θα ανακοινώσω άμεσα την απόφασή μου – είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, με στόχο να εκφράσει «τον χώρο του Κέντρου και της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Οπως ισχυρίστηκε, οι πολλές υποψηφιότητες δεν σημαίνουν πλασάρισμα για την επόμενη μέρα, αλλά ότι το κάθε στέλεχος που βγαίνει μπροστά κομίζει τη δική του διαφορετική άποψη για ένα σύγχρονο, πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ. «Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Δεν προσθέτει στην προσπάθεια να πούμε “φύγε εσύ, έλα εσύ”, αλλά να μιλήσουμε με καθαρές πολιτικές προτάσεις για τη συγκρότηση ενός στιβαρού σχεδίου διακυβέρνησης» πρόσθεσε.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This