ΣΥΡΙΖΑ: Νηνεμία πριν από την καταιγίδα!

Επειτα από μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας των οργάνων, την Πέμπτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κυριακή η Κ.Ε.

Must Read

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί νηνεμία, προτού ξεσπάσει η καταιγίδα. Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και την προσεχή Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας των κομματικών οργάνων, με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει με κάθε δυνατό τρόπο ότι περιφρονεί τη σημερινή οργανωτική δομή του κόμματος, την οποία επιδιώκει να ισοπεδώσει, προκειμένου να μεταβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν απρόσωπο οργανισμό, χωρίς αντίθετες φωνές, που θα αμφισβητούν την αυθεντία του. Οι καταστάσεις, όπως παρατηρούν όσοι ψύχραιμοι έχουν απομείνει στην Κουμουνδούρου, μπροστά σε ένα απρόβλεπτο κρεσέντο και τις διαρκείς ψυχολογικές μεταπτώσεις του αρχηγού, είναι οριακές.

Ο Σ. Κασσελάκης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον υπονομεύει, ρίχνοντας το γάντι στην παλιά προεδρική φρουρά, η οποία αντιμετωπίζει στρατηγικό δίλημμα: ή θα πρέπει να προχωρήσει στη ρήξη και στο τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπου ωθεί τα πράγματα ο Κασσελάκης, ή θα πρέπει να αναζητήσει ένα «σύμφωνο συμβίωσης» μαζί του, μέχρι να δει τι θα κάνει.

Ο σημερινός πρόεδρος με απανωτές προκλήσεις δεν παύει να τονίζει ότι θα ακολουθήσει μέχρι τέλους το στοίχημα «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ακόμα και αν αυτός είναι ο Τσίπρας. Θέλει, όπως έχουν αντιληφθεί όλοι πλέον στην ήδη ελεγχόμενη Κουμουνδούρου, ένα κόμμα δικό του. Φωνές κριτικής δεν έχουν θέση εκεί. 

Το επίπεδο της δημόσιας αντιπαράθεσης απέχει κατά γενική ομολογία από τα ήθη του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς, o οποίος παρακολουθεί, όπως μεταφέρουν οι πληροφορίες, αποσβολωμένος όσα εκτυλίσσονται τις ημέρες αυτές. Κάτι γραφικές καρικατούρες, λένε στη «δημοκρατία», που άνθησαν παρασιτικά στην αυλή του Τσίπρα, τοκίζουν σήμερα τις προσδοκίες τους -και τον κομματικό τους μισθό προφανώς…- στον Σ. Κασσελάκη και καλούν τον Τσίπρα «να σταματήσει να υπονομεύει τον πρόεδρο και να φέρεται σαν αρχηγός τάσης».

Σε κλίμα βαριάς νοσηρότητας, που προοιωνίζεται την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλότερες πολιτικές και εκλογικές σκάλες, καθένας βγάζει και από ένα μανιφέστο. Σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση, μια και στο διαδίκτυο δεν είναι… άγνωστος, ο Παύλος Πολάκης (Attica TV) διεκδίκησε έναν διακριτό ρόλο, υποστηρίζοντας ότι ο Κασσελάκης υπερέβη το μέτρο στην προσωπική προβολή του ατομικού του βίου, ενώ πρόσθεσε, με προφανή στόχο τον ευεργέτη του Αλ. Τσίπρα, ότι τα σενάρια για την Κεντροαριστερά εκπορεύονται από αλλότρια συστήματα, που επιδιώκουν τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.

Η κουβέντα, στο μεταξύ, για την Κεντροαριστερά προχωράει ερήμην των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ, κάτι που επιτείνει τον εκνευρισμό στις ηγεσίες. Ηδη ο Διονύσης Τεμπονέρας με άρθρο του στο «Βήμα» μίλησε για την ανάγκη νέου κομματικού σχηματισμού, ενώ την ίδια ώρα από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην γραμματέας Σ. Ξεκαλάκης αναφερόταν ακριβώς στην ίδια ανάγκη.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This