Νέα καρφιά για το μαύρο χρήμα

Ο Κασσελάκης επιμένει να προκαλεί τον Τσίπρα, δείχνοντας διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα τη ρήξη με τον προκάτοχό του στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν επιθυμεί να δει ούτε ζωγραφιστό

Must Read

Επιμένει να ρίχνει βαριά ηθική σκιά στον Αλέξη Τσίπρα για το μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, δείχνοντας διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα τη ρήξη με τον προκάτοχό του, με τον οποίο θεωρεί πλέον ότι είναι αδύνατον να υπογράψουν σύμφωνο κομματικής συμβίωσης.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οταν ρωτήθηκε χθες (Alpha) για το αν επιμένει στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης μαύρου χρήματος, απάντησε ανοίγοντας νέες ενοχλητικές πληγές: «Απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

Είναι φανερό, λένε στα πέριξ της Κουμουνδούρου, ότι ο Κασσελάκης θέλει να βγάλει τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν επιθυμεί ούτε ζωγραφιστό να τον δει, στο ξέφωτο για να οδηγήσει τα πράγματα σε μια τελική αναμέτρηση. Θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος τον υπονομεύει ανοιχτά και ότι τον εξωθεί στο περιθώριο, έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Γι’ αυτό άλλωστε παραδέχθηκε, επισημοποιώντας το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα, «η σχέση μου μαζί του είναι αμιγώς πολιτική αυτή τη στιγμή».

Η οικονομική διαχείριση Τσίπρα συνιστά χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της προηγούμενης ηγεσίας. Ο Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι δεν τον έχουν προσεγγίσει για να του δώσουν μαύρο χρήμα, αλλά πρόσθεσε εν μέσω υπαινιγμών και ασαφών διατυπώσεων: «Είπα κάτι κι έπεσε πανικός στο σύστημα. Λες και δεν ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε […] Αυτές οι σχέσεις υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Υπάρχει η ιδέα “βρες άλλους πόρους”. Αναφέρομαι σε επιλογή που πολλοί πρόθυμα μου πρότειναν».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ένα δυσανάλογα μεγάλο διαφημιστικό πακέτο για το μέγεθος του κομματικού εντύπου που χορηγήθηκε προεκλογικά από επιχειρηματία στην «Αυγή», στην οποία ο ίδιος έβαλε λουκέτο από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.

Προσωπική ανασφάλεια

Φρόντισε δε να ρίξει ακόμα ένα καρφί στον Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε «χυδαιότητες» τις διαρροές κύκλων του Κασσελάκη ότι αρνήθηκε να συμβάλει στον έρανο για την εφημερίδα, αν και γνώριζαν ότι βρισκόταν στο εξωτερικό. «Κι εγώ στο εξωτερικό ήμουν, αλλά έδωσα 20.000 ευρώ, το ανώτατο προβλεπόμενο όριο. Μου πήρε δύο λεπτά με το e-banking» σχολίασε προκλητικά.

Αναφερθείς στη μακροσκελή ανάρτησή του από την Αμερική, με την οποία στην πρώτη εκδοχή της καλούσε τον Τσίπρα «σταμάτα να με υπονομεύεις» και στην αμέσως επόμενη «σταμάτα τα παιχνίδια και πάμε», που ήταν εξίσου επιθετική, είπε ότι άλλαξε το κείμενο γιατί η δεύτερη διατύπωση ήταν πιο ακριβής.

Πηγή της προσωπικής του ανασφάλειας και της μεγαλύτερης ενόχλησής του, όπως φάνηκε αμέσως μετά, είναι οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που υποσχέθηκε να παρακολουθεί στενά μέσω του ιδρύματός του ο Α. Τσίπρας. «Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα» ξεκαθάρισε, λέγοντας στην πλευρά Τσίπρα: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα δύναμη σε αυτό και ο ηγέτης της ο ηγέτης του όποιου σχήματος. Αν δεν μπορεί να το πει κάποιος αυτό, βρίσκεται σε λάθος κόμμα».

Αλαζονεία και εγωπάθεια του προσάπτουν στα πρώτα σχόλια κομματικά στελέχη, τα οποία καταγγέλλουν ότι μετέθεσε, αντί της επόμενης Κυριακής, το Σάββατο τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να αποσπάσει τις αποφάσεις που επιδιώκει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This