Ο Mark Zuckerberg στο… πλευρό του Λευτέρη Αυγενάκη!

Must Read

Δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί διαφορετικά η αστραπιαία ενέργεια της πλατφόρμας του Facebook να εξαφανίσει (κυριολεκτικά) την ανάρτηση του newsbreak.gr με την αποκλειστική φωτογραφία του Λευτέρη Αυγενάκη να βγαίνει με σκυμμένο το κεφάλι από το γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη.

Το χρονικό της υπόθεσης… συγκάλυψης

Ήταν το πρωινό της Τετάρτης, 3ης Ιουλίου του 2024, που η Ελλάδα συγκλονιζόταν από την υπόθεση-σκάνδαλο του «γαλάζιου» βουλευτή… μιας που «έσκασε» και το βίντεο στην πιάτσα (τα προηγούμενα 24ωρα που δεν «έπαιζε» βίντεο, δεν υπήρχε και θέμα για τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας, που ούτε την ανακοίνωση των εργαζομένων δεν τόλμησαν να δημοσιεύσουν), όταν το newsbreak.gr εντόπισε τον Λευτέρη Αυγενάκη να βγαίνει από το γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη και να μετακινείται προς εκείνο του Κωνσταντίνου Τασούλα. Αμέσως κρίναμε πως αυτό το στιγμιότυπο, εκτός από την ιστοσελίδας μας, θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook που αριθμεί σχεδόν μισό εκατομμύριο αναγνώστριες και αναγνώστες (αν δεν μας ακολουθείτε ήδη, βρείτε τη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ). Έτσι πράξαμε λοιπόν, και προχωρήσαμε στην ανάρτηση του θέματος στη σελίδα μας στο Facebook.

Δεν πέρασαν 10 λεπτά, και η πλατφόρμα της Meta («μαμά» εταιρία του Facebook) μας ενημέρωσε πως η δημοσίευσή μας είχε αφαιρεθεί διότι «παραβίαζε τους όρους της κοινότητας του Facebook» (ίσως το Facebook να μην θέλει τους χρήστες του να βλέπουν ανθρώπους με… σκυμμένο το κεφάλι):

Η αντίδρασής μας

Αμέσως μόλις οι συνεργάτες του newsbreak.gr αντιλήφθηκαν πως το Facebook αφαίρεσε τη δημοσίευση, άρα και τη δυνατότητα ουσιαστικά για να ενημερωθεί το αναγνωστικό μας κοινό, έσπευσε στο τμήμα εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών του Facebook, για να μάθει το λόγο της αφαίρεσης της δημοσίευσης.

Οι 2 συνεργάτες της Meta που μας εξυπηρέτησαν, μάλλον βρίσκονταν σε κάποιο διάλλειμα ή… διακοπές, μιας που στην αρχή της επικοινωνίας μας, μας κοινοποίησαν έναν σύνδεσμο από γκρουπ του Facebook με memes της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς The Office:

Στη συνέχεια, αφού τους περιγράψαμε ό,τι και σε εσάς παραπάνω, σχετικά με πιθανό λάθος της πλατφόρμας που οδήγησε στην αφαίρεση του άρθρου μας, μας ενημέρωσαν πως όχι μόνο δεν πρόκειται για λάθος τους, αλλά και πως η ανάρτησή μας παραβιάζει τους όρους της κοινότητας του Facebook σχετικά με «Επικίνδυνες οργανώσεις και άτομα» (τώρα αν θεωρούν επικίνδυνο άτομο τον Λευτέρη Αυγενάκη, ή επικίνδυνη οργάνωση την ΝΔ… μένει να διευκρινιστεί).

Σε κάθε περίπτωση, μας διευκρίνισαν πως εκτός του ότι παραβιάσαμε τους όρους της κοινότητας, και εκτός του ότι μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε το Facebook δωρεάν, είναι στο χέρι της Meta αν θα μας αφήσουν να χρησιμοποιούμε το Facebook ή όχι. Αν μη τι άλλο, ήταν ειλικρινείς οι άνθρωποι:

Πώς ερμηνεύονται αυτά τα γεγονότα

Μετά από συζήτηση των συνεργατών του newsbreak.gr, καταλήξαμε σε 2 σενάρια για το παραπάνω γεγονός.

Σενάριο Α:

Ο, ανάμεσα σε άλλα, hydrofoil surfer, προγραμματιστής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Mark Zuckerberg, έχει χάσει τη διαχείριση της πλατφόρμας του, και όλα λειτουργούν (όταν λειτουργούν) στην τύχη. Το Facebook μετατρέπεται σε ένα «ανεξέλεγκτο δυσλειτουργικό μπάχαλο» που υπό την «απειλή του οδοστρωτήρα» που ακούει στο όνομα TikTok, αλλά και την εξέλιξη των άλλων ανταγωνιστικών πλατφορμών, οδηγείται σε αργό (ή όχι και τόσο αργό) «θάνατο», με λάθη σαν αυτά που σας περιγράψαμε. Ή…

Σενάριο Β: 

Η χάρη του Λευτέρη Αυγενάκη έχει ταξιδέψει από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι και το Μένλο Παρκ… τση Καλιφόρνιας, και πιθανόν τους δυό τους να συνδέει μία μυστική φιλία, με αποτέλεσμα ο Mark… να κάνει τα πάντα για προστατέψει τη φήμη του φίλου του μέσα στην πλατφόρμα (η κεντρική φωτό του άρθρου αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας που απεικόνιζε τον Mark με μαχητή του πρωταθλήματος UFC).

Bonus βίντεο από αεροδρόμιο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This