Πρωτοφανής ομερτά για το «ξέπλυμα» των μιζών της Siemens

Η «έμπειρη» ομάδα δημόσιων σχέσεων της εταιρίας έκανε πάλι… το θαύμα της!

Must Read

Kανένα από τα μεγάλα, επιφανή και δήθεν… έγκυρα μέσα ενημέρωσης δεν συγκίνησε η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την επιστροφή των κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων στους μιζαδόρους της γερμανικής Siemens, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», που μοίραζαν αφειδώς χρήμα σε συστημικά πολιτικά κόμματα και οικογενειακά πολιτικά τζάκια.

Κανένα κανάλι από αυτά που λιβανίζουν νύχτα μέρα τα θαύματα της κυβέρνησης του… Μωυσή Β’ δεν εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι τα κατεσχεμένα περιουσιακά στοιχεία, οι βίλες και οι λιμουζίνες, αντί να εκπέσουν υπέρ του πολύπαθου Δημοσίου, επιστράφηκαν στους πρώην κατηγορουμένους και τα μετρητά στους επίμαχους λογαριασμούς δόθηκαν πίσω… μετά τόκων, την ώρα που ο τελευταίος μεροκαματιάρης βλέπει μηδενικά επιτόκια στις λιγοστές αποταμιεύσεις του από τις ληστρικές συστημικές τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και εγγράφουν υπερκέρδη χάρη στο υστέρημα του Ελληνα φορολογουμένου.

Ολα αυτά για τη συντριπτική πλειονότητα των εκμαυλισμένων μέσων ενημέρωσης δεν συνιστούν είδηση. Και ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός: Η γερμανική εταιρία ξοδεύει τεράστια ποσά σε αθόρυβες καμπάνιες δημόσιων σχέσεων, προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα της με την αναβίωση δυσάρεστων αναμνήσεων από το τεράστια σκάνδαλα δωροδοκίας τη δεκαετία του 2000, που την υποχρέωσαν να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις στο αμερικανικό δημόσιο, προκειμένου να «κλείσει» η υπόθεση.

Η Ελλάδα, αν και άμεσα θιγόμενη, περιορίστηκε στον επαίσχυντο «εξωδικαστικό συμβιβασμό» του κυρίου Στουρνάρα, που επέτρεψε στη Siemens να τη βγάλει καθαρή με «συμψηφισμούς» και ανύπαρκτες επενδύσεις, χωρίς στην ουσία να καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε μετρητά προς το Δημόσιο. Η επικοινωνιακή ομάδα που σχεδίασε εκείνο το τερατούργημα, προβάλλοντάς το ως «γενναία αποζημίωση» της γερμανικής εταιρίας για τη ληστεία με τα «μαύρα» ταμεία, σήμερα διαχειρίζεται την επιχείρηση… συσκότισης γύρω από τα δικονομικά ευτράπελα, τα οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχαν προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο και ο φυγόδικος Χριστοφοράκος αντικαταστάθηκε από τον αλήστου μνήμης Πάνο Ξυνή, προσελήφθη ως επικεφαλής δημόσιων σχέσεων η Μαρί Αγαλιώτου, πρώην σύντροφος και νυν σύζυγος του γνωστού δικηγόρου και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Παπασταύρου.

Την ίδια περίοδο τις λεπτομέρειες του εξωδικαστικού συμβιβασμού έτρεχε η άλλοτε συνεργάτιδα του Χριστοφοράκου, Ναταλία Καραπαναγιώτη, αδελφή της πρώην υπουργού Πολιτισμού επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου, Τατιάνας Καραπαναγιώτη, που διατηρεί επίσης εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και δημόσιων σχέσεων. Συχνές επισκέψεις στο στρατηγείο του κυρίου Ξυνή έκανε εκείνες τις μέρες και ο έτερος της «παρέας των “Φακέλων”», ο δημοσιογράφος Τάσσος Τέλογλου, που συναντούσε -πάντα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ- τον Ελληνοαμερικανό Μπομπ Σεικέλις, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα «επόπτη συμμόρφωσης και διαφάνειας» για την ελληνική Siemens.

Η κυρία Αγαλιώτου αποχώρησε από την εταιρία όταν ολοκλήρωσε το έργο της με την υποτιθέμενη υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που, όπως έχει αναδείξει σε διαδοχικά ρεπορτάζ η «δημοκρατία», έμεινε μετέωρος σε πολλά επίπεδα. Η υπόλοιπη ομάδα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων στη γερμανική εταιρία, έχει παραμείνει στις θέσεις της (εμφανώς ή αφανώς), ενώ το λογιστήριο της Siemens ακούγεται ότι εξακολουθεί να πληρώνει τιμολόγια στην εταιρία της κυρίας Καραπαναγιώτη σε μηνιαία βάση.

Χάρη στην εξαιρετική επικοινωνιακή πρόσβαση που διαθέτει η ομάδα έμπειρων στελεχών δημόσιων σχέσεων της Siemens με γνωστά δημοσιογραφικά γραφεία, ιστορικές εφημερίδες και εταιρίες συμβούλων, ο αμφιλεγόμενος γερμανικός κολοσσός φαίνεται ότι κατορθώνει να διαμορφώνει την επικαιρότητα στα μέτρα του, τουλάχιστον σε ό,τι τον αφορά στην Ελλάδα, δηλαδή στο απόλυτο μηδέν…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This