Τελεσίδικα δεκτή η αγωγή της Βασιλικής Θάνου κατά της ιστοσελίδας iefimerida

Must Read

Με την 2712/2024 απόφαση του Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση της ιστοσελίδας iefimerida και του Διευθυντή αυτής Χρήστου Ράπτη και επικυρώθηκε η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, με την οποία είχε γίνει δεκτή η αγωγή της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου. Έτσι κρίθηκε τελεσίδικα ότι ήταν ψευδές το από 23-2-2022 δημοσίευμα της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλη, το οποίο αναρτήθηκε στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε αναληθές το γεγονός ότι, από την ηχητική συνομιλία, την οποία η ιστοσελίδα παρουσίασε έξι χρόνια μετά το θάνατο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου , την οποία είχε καταγράψει ο ίδιος, χωρίς ουδέποτε να την εμφανίσει μέχρι τον θάνατό του, αποδεικνυόταν δήθεν ότι η τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου είχε αποστείλει μια γνωστή της κυρία , την Δ.Μ., η οποία ακουγόταν να συνομιλεί στην ηχητική συνομιλία, με τον Α. Βγενόπουλο, για να ζητήσει ανταλλάγματα, από τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος ελεγχόταν τότε από την Δικαιοσύνη.

Κρίθηκε ανακριβές, επίσης, το γεγονός που παρουσίαζε το δημοσίευμα ότι η Εισαγγελική έρευνα, σχετικά με την κατατεθείσα το 2016 μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου έκλεισε με σπουδή, μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ανακριβές κρίθηκε και το γεγονός ότι η Εισαγγελική Διάταξη της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη, με την οποία τέθηκε στο αρχείο η ως άνω μηνυτήρια αναφορά, ήταν δήθεν διαβλητή και μεθοδευμένη.
Κρίθηκε, τέλος, ότι οι εναγόμενοι τελούσαν σε γνώση της αναλήθειας των ειδήσεων τις οποίες παρουσίασαν και ότι ετέλεσαν συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της Προέδρου Βασιλικής Θάνου και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή της.

Μετά την τελεσίδικη απόφαση, οι εναγόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν το διατακτικό αυτής της απόφασης στην ιστοσελίδα τους, να αφαιρέσουν το επίμαχο δυσφημιστικό δημοσίευμά, να αποφύγουν κάθε παρόμοιο δημοσίευμα στο μέλλον και να καταβάλουν στην ενάγουσα αποζημίωση, για την ηθική βλάβη, την οποία υπέστη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This