«Βροχή» οι καταγγελίες για διαφθορά στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες – Ενημερωμένο το Υπ. Δικαιοσύνης

Οι καταγγελίες φαίνεται πως είναι σε γνώση του Γ. Φλωρίδη, ο οποίος όμως παραμένει άπραγος!

Must Read

Προβληματισμό και συνάμα ερωτήματα προκαλεί η νέα υπόθεση που έρχεται στο «φως» σχετικά με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία απασχολεί και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το τελευταίο διάστημα στο γραφείο της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Βασιλικής Γιαβή έχουν φτάσει καταγγελίες που αφορούν σε παράνομες πράξεις στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή είναι σε γνώση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως παραμένει…άπραγος!

«Βροχή» οι καταγγελίες

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ιατροδικαστές και νεκροτόμοι αποφάσισαν να «σπάσουν» την σιωπή τους, καθώς δεν μπορούσαν να επιβιώνουν μεταξύ κυριολεκτικών και μεταφορικών λυμάτων, που έχουν γιγαντώσει τη διαφθορά. Ως εκ τούτου προχώρησαν σε καταγγελίες που αφορούν σε χρηματισμούς εντός των νεκροτομείων της χώρας και σε παράνομη δραστηριοποίηση συνταξιοδοτημένου υπαλλήλου του Δήμου Πειραιά, ο οποίος παρά τις καταγγελίες συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει, φυσικά όχι αφιλοκερδώς, τις υπηρεσίες του στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Ακόμη, κατήγγειλαν εξαναγκαστική παραίτηση νεκροτόμου της Ι.Υ. Πειραιά, λόγω αναφερόμενου mobbing που υπέστη και εξαναγκαστική άδεια έτερου νεκροτόμου της Ι.Υ. Πειραιά, για τους ίδιους λόγους.

Ιατροδικαστές και νεκροτόμοι κατήγγειλαν παράνομες ταριχεύσεις, που αποφέρουν κέρδη συνολικά εκατομμυρίων ευρώ πανελλαδικά, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, ακόμη και με κινδύνους για την δημόσια υγεία, αλλά και παράνομη έγκριση τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, κατά παράκαμψη της διαδικασίας αποστολής των βιολογικών υλικών για εξέταση στα αρμόδια Εργαστήρια Τοξικολογίας.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για παράνομη λειτουργία των Νεκροτομείων της χώρας, είτε αυτά είναι των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε αυτά είναι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης), χωρίς τον προσήκοντα βιολογικό καθαρισμό και αδρανοποιητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Οι παραβάσεις όμως δεν σταματούν εκεί, αφού οι αρμόδιοι αναφέρθηκαν και σε παράνομη έκδοση εκατοντάδων ιδιωτικών πιστοποιητικών θανάτου από δόκιμο Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, εμπλεκομένων των Ληξιαρχείων ειδικά των βορείων προαστίων, και στην συγκάλυψη του εν λόγω παράνομου ιδιωτικού έργου από τις προϊστάμενες πειθαρχικές αρχές.

Την ίδια ώρα, κατήγγειλαν και καθυστέρηση πάνω από δύο -2- έτη διεκπεραίωσης εξετάσεων βιολογικών υλικών από τα αρμόδια Εργαστήρια, λόγω οφειλών προς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την δικαιολογία ότι οι ζητούμενες αμοιβές είναι υπέρογκες. Ακόμη, έκαναν λόγο για παράνομη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, μόνον επί 3ημερο και στη συνέχεια επί 4ημερο, ενώ οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά επί πενθήμερο, ως δημόσιες υπηρεσίες.

Ομοίως, κατήγγειλαν παράνομη λειτουργία και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, μόνον επί 3ημερο, χωρίς τούτο να προβλέπεται ουδαμού στο Νόμο, αλλά και παράνομη μεταφορά επτά ιατροδικαστών για διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων στην υπόθεση των Τεμπών, με μη σύννομη απόφαση ανώτατων διοικητικών στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν φτάσει και καταγγελίες για παράνομη συγκάλυψη των εξόφθαλμων πειθαρχικών ευθυνών των εν λόγω ιατροδικαστών, καθώς και των ιατροδικαστών της Ι.Υ. Λάρισας, αναφορικά με τις παραλείψεις στην ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, αλλά και παράνομη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατροδικαστών, η οποία ανακλήθηκε γιατί φέρεται να έλαβε χώρα «εκ παραδρομής», ενώ τα κακά στόματα αναφέρουν ότι είχε ευνοηθεί, λίγες ημέρες μετά την υπόθεση των Τεμπών, γνωστή Ιατροδικαστής, που σήμερα ελέγχεται ως πρωταίτια για τις ιατροδικαστικές παραλείψεις στην υπόθεση των Τεμπών.

Ακόμη, υπάρχουν υποθέσεις που αφορούν σε παράνομη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατροδικαστών, το οποίο επί τρεις μήνες περίπου δεν είχε νόμιμη σύνθεση, λόγω αιφνιδιαστικής παραίτησης τακτικού μέλους του, λόγω φημολογούμενων πιέσεων που υπέστη, και άρνησης έγκαιρης αντικατάστασης αυτού, εκκρεμούσης σοβαρής πειθαρχικής υπόθεσης, που εξεταζόταν. Αντίστοιχα, γίνεται λόγος για παράνομη διένεργεια ταριχεύσεων στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, από άτομα που χαρακτηρίζονται ότι λειτουργούν ως «οικογενειακή επιχείρηση».

Τέλος, καταγγέλθηκε και περίεργη λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ι.Υ. Αθηνών, η οποία ενώ τελεί σε γνώση ή θα όφειλε να διερευνήσει όλα τα ανωτέρω, πρωτοστατεί στην περιχαράκωση των ευθυνών, οι οποίες έτσι θα χρεωθούν στους ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εεπιλεκτική κινητοποίηση των διοικητικών στελεχών

Οι διαδοχικές καταγγελίες που έχουν γίνει από ιατροδικαστές και νεκροτόμους προκαλούν προβληματισμό και συνάμα ερωτήματα, καθώς μαρτυρούν δυσλειτουργία κι επιλεκτική κινητοποίηση των ανώτατων διοικητικών στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, πέραν όσων προχώρησαν στις καταγγελίες, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και έντιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχουν υποστεί υπηρεσιακό mobbing.

Το θέμα χαρακτηρίζεται από ανώτατες κυβερνητικές πηγές ως ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς τα στοιχεία «καίνε» συγκεκριμένα πρόσωπα, και η παραμικρή έστω και επιφανειακή έρευνα θα φέρει στο προσκήνιο περίεργες μεθοδεύσεις καθώς και σχέσεις διαπλοκής με συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

ΠΗΓΗ: IEIDISEIS.GR

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This