Ο απαράλλαχτος προαιώνιος εχθρός

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοντεύει να πιστέψει το ψέμα που λέει εδώ και περίπου δύο χρόνια, ότι υπάρχει καλύτερο… κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το έχει επαναλάβει τόσες πολλές φορές, ώστε κάποια στιγμή θα το ξεστομίζει χωρίς να συνοδεύει τη φράση του ο μορφασμός που κάνει όποτε ψεύδεται. Ωστόσο, ακόμα και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος που θα πιστεύει τούτο το τερατώδες παραμύθι.

  • Η θέση μας/
    Εφημερίδα Δημοκρατία

Οι φιέστες και οι δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν για το φρικτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο τουρκικός στρατός σε βάρος της Κύπρου το 1974 δεν αφήνουν αμφιβολίες, ούτε για το κλίμα στις ελληνοτουρκικές θέσεις ούτε για τις προθέσεις της Τουρκίας να επεκταθεί σε βάρος του Ελληνισμού ούτε για τις φιλοδοξίες της γείτονος να καθορίζει ακόμα και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμιστεί η παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στο εσωτερικό της Ελλάδας με την υπόδειξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «συνετίσει» τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος είπε τα αυτονόητα περί εισβολής των Τούρκων στη Μεγαλόνησο και παράνομης κατοχής τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν υπέδειξε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υπάρξει πιο θρασεία και απρεπής δήλωση από το να σηκωθεί και να πει ότι οι Τούρκοι είναι κατακτητές εκεί. Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βάλει αυτόν τον υπουργό στη θέση του».
Αυτή η δήλωση δείχνει ότι ο πρόεδρος αλλά και γενικότερα η πολιτική ελίτ της Τουρκίας έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν… απρεπές και δείγμα θρασείας συμπεριφοράς την έκφραση της αλήθειας για ό,τι συνέβη το 1974.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την πρόκληση απάντησε μέσω μιας (επιεικώς) άνευρης δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ότι «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη».
Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί. Οι τουρκικές στοχεύσεις μένουν ίδιες, ενώ η κυβέρνηση έχει ξεφύγει από την εθνική γραμμή και δεν μπορεί να υψώσει ανάστημα στην Τουρκία, ούτε καν σε λεκτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This