Έχουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι φούστες;

Must Read

Eπίσημη πρώτη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που μετά τη μεταφορά της φλόγας από τρανς άτομα, στην τελετή έναρξη στον Σηκουάνα την Παρασκευή, είναι πολύ πιθανό να δούμε άνδρες αθλητές να παρελαύνουν με φούστα.

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία του Γάλλου αθλητή Σάσα Ζόγια, που θα αγωνιστεί στα 110 μέτρα μετ εμποδίων και θέλει να ξεχωρίσει εντός κι εκτός στίβου.

Σε ένα ρεπορτάζ που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον τηλεοπτικό σταθμό France 2, ο αθλητής δοκίμαζε τα ρούχα του για την τελετή έναρξης. Ο 22χρονος για την περίσταση ζήτησε μια φούστα και δοκίμασε αρκετές. «Η ομοσπονδία είπε ναι. Αν οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να φορούν παντελόνι, θα μπορούσε να είναι καλό και για τους άνδρες αν μπορούν να επιλέξουν να φορούν φούστες», δήλωσε ο αθλητής.

«Το 2024, μπορούμε να φορέσουμε τα πάντα», συνέχισε ο Σάσα Ζόγια. «Δεν υπάρχει πλέον αρσενικό/θηλυκό στη μόδα» τόνισε. Μάλιστα, ο αθλητής που τερμάτισε έκτος στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 βγήκε από το δοκιμαστήριο φορώντας φούστα: «Κοιτάξτε, αλλάζουμε λίγο!» είπε κοιτάζοντας την κάμερα.

Τώρα αν θα παρελάσει με φούστα ή όχι θα το μάθουμε την Παρασκευή, στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Σάσα Ζόγια εντάχθηκε στον οίκο Dior, ως πρότυπο μοντέλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Γεννημένος στο Περθ της Αυστραλίας, από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από τη Ζιμπάμπουε, ο Ζόγια έχει τρεις υπηκοότητες. Η δεύτερη αδυναμία του είναι ο χορός. «Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που κάνουν μπαλέτο. Αλλά αν ήξεραν πόσο πολύ βοηθάει, πολλοί περισσότεροι θα ερχόντουσαν και θα το έκαναν», εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This