«Βαράει» διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πλέον...

Must Read

Ανεξέλεγκτη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή, επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, από την οποία αποχώρησαν οργισμένα τα οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που διαφωνούν με τους χειρισμούς του Σ. Κασσελάκη για τη μετάλλαξη του κόμματος σε έναν προσωποπαγή μηχανισμό ιδιωτικής χρήσης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολιτικά άκομψη και άτοπη η διεξαγωγή του συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο, τις ίδιες ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις άλλων στελεχών, μεταξύ αυτών και του Γιάννη Ραγκούση, τα οποία παρατήρησαν ότι δεν υπάρχει εισήγηση πάνω στις καταστατικές αλλαγές, από τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος έχει ήδη παρουσιάσει με τη μορφή ιδεών ένα πλήρες σχέδιο για τη διάλυση του κόμματος και τη μετατροπή του σε έναν μηχανισμό προσωπικής προβολής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημάνθηκε ότι το εικοσαήμερο (από 9 έως 26 Σεπτεμβρίου) δεν είναι επαρκής χρόνος για έναν αξιοπρεπή προσυνεδριακό διάλογο.

Οι παρατηρήσεις αυτές και άλλες που διατυπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη προκάλεσαν την έκρηξη οργής του Κασσελάκη, ο οποίος, εκτός εαυτού, σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρθηκε, φώναζε προσβλητικά «όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα».

Μια πυροσβεστική κίνηση του Νίκου Παππά, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κάλεσε να ανακαλέσει, δεν έπιασε τόπο, με αποτέλεσμα οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου, Κώστας Ζαχαριάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος -απουσίαζε στο μεγαλύτερο μέρος- και Γιάννης Ραγκούσης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.

Κοινή εκτίμηση, ότι ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία» -«Έγκυρες πηγές»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This