Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το world party της προέδρου

Μετά το δεκαήμερο στην… εξωτική Χιλή και την Ουρουγουάη, σειρά το φθινόπωρο παίρνουν η Αυστραλία και τα καγκουρό

Must Read

«Ντόλτσε βίτα» δίχως αύριο είναι το σύνθημα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις τελευταίες ημέρες της θητείας της. Την ώρα που οι προεδρικοί συνεργάτες της μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, σίγουροι ότι φεύγουν από την Προεδρία και εκνευρισμένοι που διαβάζουν τις φήμες ότι ίσως τους διαδεχθεί το επιτελείο της Γιάννας Αγγελοπούλου, η Πρόεδρος ετοιμάζει βαλίτσες για νέα ταξίδια, με το σκεπτικό ότι αυτή είναι η ευκαιρία ζωής για να πάει όπου δεν θα μπορεί ως ιδιώτης, στο μέλλον…

  • Της Βίβιαν Μπενέκου

Μετά το δεκαήμερο του Απριλίου στην… εξωτική Χιλή και την Ουρουγουάη και ποιος ξέρει πού αλλού, σειρά τώρα έχει η Αυστραλία των καγκουρό, ταξίδι όνειρο ζωής για τον καθένα! Μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, όμως, όπου το πρόγραμμα έχει Αυστραλία, θα γίνει σάρωση της Ελλάδας.

Η αρχή έγινε προ ημερών, όταν «ανερυθρίαστα και χωρίς κανένα ηθικό κώλυμα» η Πρόεδρος και οι συνεργάτες της πήραν το κυβερνητικό αεροσκάφος και πέταξαν σε Δήλο και Μύκονο, εγκαινιάζοντας το «Σακελλαροπούλου travel», στην εκπνοή της θητείας που κάθε άλλο παρά ως κάτι ανατρεπτικό στην ιστορία του θεσμού θα μείνει. Μπορεί να μην κατάφερε να κάνει λίφτινγκ στην Προεδρία, αλλά άλλαξε ριζικά η ίδια. Τόσο πολύ, μάλιστα, που στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε προ ημερών, στην ΕΡΤ, αλλά και στη δεξίωση της Προεδρίας τρόμαξαν να τη γνωρίσουν… όσοι την είδαν!

Ισως είναι η τελευταία δεξίωση στην οποία «προΐσταται» ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού την ερχόμενη άνοιξη του 2025 έχουμε προεδρικές εκλογές στην Ελλάδα. Ομως, δεν θα είναι η τελευταία φορά που η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απασχολήσει τα media, αφού καθώς θα πλησιάζει το τέλος της θητείας της θα χρειαστεί να κάνουμε τον απολογισμό, να μετρήσουμε το έργο της και το αποτύπωμά της στην Προεδρία. «Και τι αφήνει, λοιπόν, ως στίγμα πολιτικής η Κατερίνα Σακελλαροπούλου;» ήταν το ερώτημα που αιωρούνταν στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα των κήπων του Προεδρικού Μεγάρου, προχθές.

Ποιο το κοινωνικό της έργο; Τι προσέφερε από τη γυναικεία της προσωπικότητα στον θεσμό; Θα τολμήσουμε να πούμε ότι η Πρόεδρος δεν έδωσε κάτι άξιο λόγου στον θεσμό, αλλά ο θεσμός έδωσε πολλά σε εκείνη. Αν μη τι άλλο, η ίδια άλλαξε τόσο ριζικά την εμφάνισή της, που σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της, είναι νεότερη απ’ ό,τι το… 2020, όταν πρωτοεμφανίστηκε στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου. Αφησε οριστικά πίσω της το απίστευτα δυσφορικό, χωρίς κανένα γούστο, μουντό και καταθλιπτικό dress code της δικαστίνας, και πέρασε στον… σύγχρονο γυναικείο κόσμο, με πρώτη κίνηση απεξάρτησης τα αφόρητα κλασικά γυαλιά της.

Σε αυτή την τετραετία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπορεί να μην έχει να επιδείξει μεγάλο έργο, αλλά έχει να δείξει θαυμαστή «αισθητική παρέμβαση», που γίνεται ζηλευτή από άλλες γυναίκες, που δικαίως σχολίαζαν στον κήπο του Μεγάρου με τη συνοδεία ενός ποτηριού κρασιού «πόσο έχει αλλάξει η εμφάνιση της Προέδρου…» Η αντικατάσταση των γυαλιών με φακούς επαφής και η αλλαγή χρώματος και κουπ στα μαλλιά σε συνδυασμό με τις αισθητικές της περιποιήσεις σβήνουν το παρελθόν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου μεμιάς.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Λίνα Μενδώνη

Εκείνο που δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει αναβαθμιστεί, είναι το χαρακτηριστικό άι λάινερ στα μάτια, που όσο κι αν προσπαθεί η μακιγιέρ της δεν μπορεί να της το απαλύνει με τίποτε. Είναι σήμα κατατεθέν της! Τι συνέβη, λοιπόν, αυτά τα τέσσερα χρόνια που δίδαξαν καλαισθησία στην Πρόεδρο και την έκαναν να παρακολουθεί μέχρι και το «Crown» στο Netflix; Αποφάσισε κάποια στιγμή, παρότι ισχυρογνώμων, όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν, να πει «ναι» στους ειδικούς, να πετάξει το αποστειρωμένο ντύσιμο, αλλά να «κρύψει» επιμελώς και τον επί χρόνια σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, για τον οποίο δεχόταν ενοχλητική κριτική για την αντιθεσμική παρουσία του δίπλα της. Και έτσι, από τα κλασικά κοστούμια που τα «ανακύκλωνε» φορώντας τα δυο και τρεις φορές τα ίδια σε δημόσιες εμφανίσεις -«κόκκινη κάρτα» για τον ρόλο της- κι από τα αθλητικά sneakers Hogan, που τα φορούσε με τον πιο λάθος τρόπο, έφθασε να εμφανίζεται πιο… θεσμικά και μοντέρνα, ακολουθώντας συμβουλές ειδικών.

Το πρόσωπό της έλαμψε τόσο πολύ, που στην τελευταία της συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη άφησε άφωνους όσους την είδαν. Εκεί, ακόμα μια φορά, αναφέρθηκε στο αγαπημένο της κοινό, τους ΛΟΑΤΚΙ, κοινό για το οποίο πάλεψε και είναι της αρεσκείας της. Τόσο, που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων έκανε κάτι αδιανόητο, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, και μάλλον δεν θα ξαναγίνει από Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Υψωσε το ποτήρι της στο περίφημο αριστερό στέκι By the glass στην υγειά των ΛΟΑΤΚΙ!

Με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη

«Η καθολικότητα της απόλαυσης των δικαιωμάτων είναι η κεντρική αρχή για τα δικαιώματα σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία. Διχαστικό είναι να χωρίζει κανείς τα δικαιώματα σε πλειοψηφίες και μειοψηφίες, όχι να υπερασπίζεται την καθολική απόλαυση. Εδώ κάποιοι συμπολίτες μας διεκδίκησαν και πέτυχαν να απολαύσουν δικαιώματα που εμείς ήδη έχουμε. Δεν αφαίρεσαν κάτι από κανέναν άλλο. Αλλά σέβομαι τις απόψεις όλων», είπε στη συνέντευξή της, χωρίς φυσικά ποτέ να μετανιώσει για την παρουσία της στο εν λόγω μπαρ εκείνο το βράδυ. Κάποιοι θα έλεγαν ότι η αγάπη της Προέδρου για τις γάτες -και ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου έχει αρκετές- θα μπορούσε να την καθιστά επιρρεπή και στα χαρακτηριστικά της γάτας. Ομως η παρουσία της στο συγκεκριμένο πάρτι δεν ήταν τελικά η πιο έξυπνη κίνησή της, αφού μπορεί να κοστίσει την επανεκλογή της.

Στην προσωπική της ζωή, ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης έχει μείνει λίγο στην άκρη, μετά την εμφάνιση που είχε κάνει στο πλάι της, στην υποδοχή του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ και της βασίλισσας Μαξίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε εντελώς αντιθεσμική κίνηση εκ μέρους της Προεδρίας. Ο εξαφανισμένος, πλέον, σύντροφός της είχε σταθερή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο, γεγονός που επικρίθηκε έντονα, γι’ αυτό και εκείνη… περιόρισε τις εξόδους μαζί του. Είναι πανθομολογούμενο ότι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού ιδιαίτερα.

Στα τέσσερα χρόνια θητείας της δεν έχει παράξει κανένα ουσιαστικό διπλωματικό έργο, δεν έχει συναντήσει μεγάλους ηγέτες, ενώ έχει ξεσηκώσει αρνητικά το θυμικό των Ελλήνων με κάποιες περίεργες επιλογές της. Το λίφτινγκ που περίμεναν στην Προεδρία μετατέθηκε από τον θεσμό στην εικόνα της.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This