Η ένοχη σιωπή των ιεραρχών

Must Read

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είδε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι; Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι μητροπολίτες που απαρτίζουν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχουν τηλεοπτικές συσκευές; Δεν τους ενημέρωσε κάποιος για τα αίσχη που προβλήθηκαν σε ζωντανή μετάδοση; Δεν έμαθαν ότι σ’ ένα άθλιο σκετσάκι, με πρωταγωνιστές τραβεστί, χλευάζονταν ο Μυστικός Δείπνος και ολόκληρη η χριστιανοσύνη; Δεν είδαν τους ψυχικά διαταραγμένους υβριστές της πίστεώς μας να προβάλλονται σαν πρότυπα από τη διοργανώτρια Αρχή, τη γαλλική κυβέρνηση εν προκειμένω;

  • Η θέση μας/
    Εφημερίδα Δημοκρατία

Η Γαλλική Καθολική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της καυτηρίαζε όσα έγιναν εκείνη τη βραδιά επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η τελετή αυτή «δυστυχώς περιελάμβανε σκηνές χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού, για τις οποίες λυπούμαστε βαθύτατα. […] Σήμερα το πρωί, σκεφτόμαστε όλους τους χριστιανούς σε κάθε ήπειρο που έχουν πληγωθεί από την εξωφρενική πρόκληση ορισμένων σκηνών. Θέλουμε να καταλάβουν ότι ο ολυμπιακός εορτασμός υπερβαίνει κατά πολύ τις ιδεολογικές προκαταλήψεις μερικών καλλιτεχνών».

Οι ιεράρχες της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, έστω με αυτή τη λεκτική καταδίκη της ύβρεως που διεπράχθη στο Παρίσι, διαχώρισαν τη θέση τους από την αντιχριστιανική, νεοταξική γραμμή που ακολουθεί και θέλει να διαφημίσει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Τα λόγια τους εκφράζουν τις θέσεις εκατοντάδων χριστιανών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ομως, αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δείξει στις κυβερνήσεις τύπου Μακρόν ότι έχουν απομείνει ζέση και θέληση στις καρδιές των πιστών να υπερασπιστούν την πίστη τους στον Χριστό.

Είναι ηχηρότατη η σιωπή των Ελλήνων ορθοδόξων ιεραρχών για όσα συνέβησαν. Ο λαός δεν είναι αφελής. Καταλαβαίνει τι σημαίνει η απροθυμία των προαναφερθέντων να μιλήσουν για τα αυτονόητα. Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η βουβαμάρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και των μητροπολιτών βολεύει την εξουσία και εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των σκοτεινών κέντρων, τα οποία προωθούν τη ρυπαρή ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.

Είναι απογοητευτική η στάση των ιεραρχών μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αρκετά με τους ομοφυλόφιλους και τα δικαιώματα τους.. λες και τους ενοχλεί κανείς,ελεύθερα ζουν τη ζωή τους…οι ίδιοι θα έπρεπε να μην αφήνετε να σας χρησιμοποιούν ( σαν κομμάτια κρέατος)για περίεργους και ύποπτους σκοπούς…το σύστημα σας χρησιμοποιεί….

  2. 🇪🇬 🇫🇷 Το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Al-Azhar στο Κάιρο, ένα από τα πιο διάσημα ισλαμικά ινστιτούτα στον κόσμο, δημοσίευσε μια επιστολή που καταδικάζει τη Γαλλία για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώντας την «προσβολή στον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό».

    Ακόμη….. Η ιρανική κυβέρνηση κάλεσε τον φαράγγι πρευση και του διακοίνωσε ρητή φιαμαρτυαποσυοφη για την εξύβριση του. Χριστιανισμού του Ιησού και των πιστων του,….και καλεί όλους να διαμαρτυρηθούν εγγράφως στις κατά τόπους πρεσβείες της λαοτκι δημοκρατίας των Γάλλων

  3. Έχετε δίκιο που επικρίνετε τη στάση των ιεραρχών για τη περίπτωση που ήταν άθλια παρωδία του Μυστικού Δείπνου. Όμως ο σκηνοθέτης δήλωσε πως πρόκειται για παρωδία συμποσίου με τους Δώδεκα θεούς του Ολύμπου από έναν πίνακα του 18ου αιώνα. Και πάλι έτσι να είναι, ρεζιλεύουν τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος και στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας από την αρχαιότητα ακόμη, δεν τον αντιπροσωπεύει η καλτ, γκότθικ παρωδία που παρουσίασαν. Μήπως το ελληνικό κράτος θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει με κάποια αξιοπρέπεια και να αξιολογεί το που θα στέλνει από δω και πέρα την ολυμπιακή φλόγα και τις ευλογίες του για διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων που τείνουν να λέγονται έτσι κατ’ ευφημισμόν;

    • Για ποια ακριβώς αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους γράφετε; Ή μήπως εννοείται την ατελείωτη κι απύθμενη ξεφτίλα της έννοιας κράτους, γιατί αυτό ακριβώς είναι και ακόμα χειρότερα. Κι η απλή απόδειξη γι αυτό είναι ότι όποιος ή όποια καταφέρνει με κάποιο τρόπο να φεύγει έξω δεν ξαναγυρνάει ποτέ. Κι αν κάποιοι ρομαντικοί γύρισαν μετά από χρόνια πίσω όχι μόνο το μετάνιωσαν και ξαναέφυγαν άρον άρον αλλά έριξαν και μαύρη πέτρα πίσω μια για πάντα. Άκου ελληνικό κράτος…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This