Οι χωριάτες της Βούλτεψη

Must Read

Του Απόστολου Διαμαντή

Η πρωτοφανής δήλωση της υπουργού Σοφίας Βούλτεψη, με την οποία μας δίνει εντολή, με έντονο σνομπισμό, να πάμε στα χωριά μας για διακοπές και όχι στα νησιά που είναι ακριβά, μπορεί να πάρει άνετα το χρυσό μετάλλιο του πολιτικού σουσουδισμού.

Στο διαβόητο έργο του Ψαθά, η μαντάμ Σουσού, πλουσία ταπεινής καταγωγής, αποστρέφονταν οτιδήποτε λαϊκό και φυσικά δεν μπορούσε να ζήσει σε λαϊκές γειτονιές και να συναναστρέφεται μπουρτζόβλαχους. Έκτοτε ο σουσουδισμός χαρακτηρίζει κάποιον ο οποίος παρότι ο ίδιος προέρχεται από την επαρχία και από τη λαϊκή τάξη, ωστόσο τη σνομπάρει και αποκαλεί τους πάντες χωριάτες.

Στην ταινία του Σακελλάριου Υπάρχει και φιλότιμο, η υπηρέτρια πάει να ανοίξει την πόρτα και επιστρέφοντας ο Κωνσταντάρας τη ρωτάει: «ποιος είναι»;». «Δεν ξέρω κύριε…», του απαντάει αυτή με ύφος μαντάμ ντε Πομπαντούρ, «…σαν χωριάτες μου φαίνονται»! Έτσι  συμβαίνει και με τη Βούλτεψη: σαν χωριάτες της φαινόμαστε, παρότι και η δική της οικογένεια προέρχεται από την επαρχία. Ο μόλις κρυπτόμενος απαξιωτικός τόνος της δήλωσης «να πάμε στα χωριά μας», αποκαλύπτει επίσης και το κυνικό πρόσωπο συνολικά της κυβέρνησης, η οποία σε κάθε ευκαιρία δείχνει μια απίστευτη αποστροφή σε οτιδήποτε θυμίζει λαό, επαρχία, φτώχεια.

Διαβάστε την συνέχεια στο Antinews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This