«Γαλάζια» ανταρσία κατά του Μαξίμου

Απελευθερωμένοι πλέον οι βουλευτές της Ν.Δ. μετά τη «χαμηλή πτήση» στις ευρωεκλογές, θέτουν το υπουργικό συμβούλιο και τον ίδιο τον Μητσοτάκη προ των ευθυνών τους

Must Read

Απελευθερωμένοι νιώθουν πλέον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογική κατραπακιά των ευρωεκλογών, να ασκούν σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα του Μεγάρου Μαξίμου.

Η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, δίχως τις παλαιότερες αναστολές της, «χτυπάει» πλέον με κάθε ευκαιρία τα «κεντρικά», και θέλοντας να στείλει μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί άλλο την απαξίωση, προχωρεί σε σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, κυρίως μέσω κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων, φέρνοντας το υπουργικό συμβούλιο και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών τους.

Ένας από τους πρώτους που άνοιξαν τον χορό ήταν ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόσο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., παρόντος του πρωθυπουργού, με τον οποία μάλιστα ήρθε σε διένεξη, όσο και στη συνέχεια με ερώτησή του στη Λίνα Μενδώνη, άσκησε σκληρή κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων στον διαγωνισμό των κυλικείων στους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν είναι όμως μόνο ο Μάριος Σαλμάς. Δεκάδες βουλευτές προχωρούν πλέον σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις είτε για ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι νεοδημοκράτες… συνασπίζονται, καταθέτοντας από κοινού «καυτές» ερωτήσεις στους υπουργούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Αθανάσιος Λιούτας, Γιώργος Κωτσός, Χρήστος Μπουκώρος και Χρήστος Καπετάνος, οι οποίοι ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη τη SYRIZAβελτίωση των όρων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό και των πληγέντων Θεσσαλών.

Την… τιμητική τους έχουν βεβαίως και οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους «γαλάζιους» βουλευτές, ιδίως τους γιατρούς, να έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με τους χειρισμούς του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προκάλεσε μετωπική με τους ιδιώτες γιατρούς.

Ενδεικτικά, ο Μανώλης Κόνσολας αιτήθηκε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, καταγγέλλοντας πως η κατάσταση είναι οριακή, καθώς, όπως τονίζει, σε βασικές ειδικότητες υπάρχει μόνο ένας γιατρός, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται τα όρια της αντοχής του και πολλές φορές να αδυνατεί ακόμα και να πάρει άδεια.

Απαντήσεις

Ο βουλευτής επέμεινε να ζητεί απαντήσεις από τον Αδωνι Γεωργιάδη, με φόντο τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία στα νησιά του Αιγαίου, ζητώντας την ένταξη όλων των νησιών της Δωδεκανήσου στις άγονες περιοχές Α΄ και Β΄ κατηγορίας για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς στις δημόσιες δομές υγείας.

Εν τω μεταξύ, πολλοί βουλευτές εμφανίζονται ενοχλημένοι από τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών -προεξάρχοντος του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο καθώς καρατομήθηκε κακήν κακώς– επιτέθηκε προεκλογικώς, μεταξύ πολλών άλλων κλάδων, και στους λογιστές, και παρά το χαστούκι των ευρωεκλογών αποφάσισε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Η στάση αυτή έχει ενοχλήσει σειρά νεοδημοκρατών βουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σημειώνοντας πως οι λογιστές και οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους. Ανάμεσα στους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που προχώρησαν σε σχετική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και ο Χρήστος Καπετάνος.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο δίμηνο οι αιχμηρές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις «γαλάζιων» έχουν αυξηθεί, με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης για την εκκρεμότητα στην εκκαθάριση και την κατάργηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας.

*πηγή: «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This