Το πρώτο ηχηρό «όχι» Τζιτζικώστα σε Μητσοτάκη

Must Read

Πριν ακόμη συμπληρωθούν τρεις ημέρες από την επισημοποίηση της μετεγγραφής του κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κομμισσιόν, ο χαμογελαστός περιφερειάρχης είπε το πρώτο «όχι» στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η άρνησή του έκανε αντίλαλο και έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες, όπου ήδη απορούν με τον τσαμπουκά που έβγαλε ο «Τζίτζι».

 

Αναφέρομαι στο «όχι» που είπε ο κύριος Απόστολος στην προοπτική να πάρει μαζί του στην Κομμισσιόν, ως επί κεφαλής του Γραφείου του, την πολυδιαφημισμένη για τις ικανότητές της διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Άννα Μαρία Μπούρα. Η μετακόμιση της κυρίας Άννας Μαρίας Ελένης –όπως είναι το πλήρες όνομά της– στο καμπινέ θεωρούνταν δεδομένη, και μάλιστα είχε προαναγγελθεί ως κουίζ σε στήλες παραπολιτικών.

Γατάκια.

Ο κύριος Απόστολος –ελέησον ημάς– δεν μάσησε. Δεν γνωρίζω πλέον ποιες είναι οι διαθέσεις του κυρίου Κυριάκου απέναντι στον ευεργετηθέντα υποψήφιο Επίτροπο, αλλά οι πάντα καλά ενημερωμένες ευρωπαικές πηγές μου μου λένε ότι, εάν ήθελε, θα μπορούσε να πιέσει την Ούρσουλα, ώστε να «κοπεί» στην ακρόαση των Επιτρόπων. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο, γιατί και η κυρία Φον ντερ Λάυεν δεν θέλει να παίζει με ο,τι έχει αντίκτυπο στην δική της εικόνα. Άλλως τε, σπεύδω να συμπληρώσω πως κανείς δεν χάνεται.

Το plan b με «κορσέ» στις Βρυξέλλες

Μετά την «πόρτα» του Βόρειου, ενεργοποιήθηκε το plan b, που θέλει την κυρία Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα να εγκαθίσταται στο γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα. Μία τέτοια προοπτική θα βοηθούσε τον κ. Μητσοτάκη να αρχίσει να κυκλώνει σιγά-σιγά την θεσμική ΕΕ, καθώς ο Κόστα θα αποχωρήσει στα μέσα της θητείας του, δηλαδή στα δυόμισι χρόνια. Η έξοδός του, επομένως, μπορεί να ανοίξει –βοηθούσης και της κυρίας Μπούρα– στην είσοδο Μητσοτάκη στους ευρωπαικούς θεσμούς.

 

Αφού καταπιάστηκα αυγουστιάτικα με τα ευρωπαικά, να σας πω ότι ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, κ. Θανάσης Μπακόλας, προορίζεται να καταλάβει επιτελικό ρόλο δίπλα στην κυρία Ούρσουλα. Το βρίσκω λογικό. Ένα-ένα τα μάζευε τα ψηφαλάκια υπέρ της Γερμανίδας Προέδρου της Κομμισσιόν, προτού διεξαχθεί στο Στρασβούργο η κρίσιμη ψηφοφορία.

Βεβαίως, την ανέλιξή του στις Βρυξέλλες την οφείλει στον κύριο Κυριάκο, ο οποίος το 2020 τον όρισε ως σύμβουλό του με αρμοδιότητα σε θέματα Ευρωπαικής Ένωσης και ΗΠΑ, αλλά με έδρα την βελγική πρωτεύουσα. Το ένα, ως συνήθως, φέρνει το άλλο, κι έτσι ο φιλόδοξος Μπακόλας τον Ιούνιο του 2022 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΕΛΚ στο συνέδριό του. Αυτά είναι. Παρατηρώ πως κάπως έτσι συνεχίζεται και το κύκλωμα των ευρωπαικών θεσμών από τον κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι, στο θέμα αλλαξοκωλιές είναι μαέστρος.
    Ούτε στον Άγιο κερί, που λένε, χωρίς αντάλλαγμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This