Η ολυμπιακή ιδέα χάθηκε στη woke ατζέντα!

Η άθλια διοργάνωση στο Παρίσι είναι η έμμεση παρουσίαση του δυστοπικού μέλλοντος που προδιαγράφεται

Must Read

Απόψε πέφτει η αυλαία της παρωδίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που διεξήχθησαν στο Παρίσι και θα μείνουν στην Ιστορία ως οι πιο αμφιλεγόμενοι, οι πιο woke και οι πιο δυστοπικοί, οι οποίοι σε τίποτα δεν είχαν να κάνουν με το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο, καθώς αυτό διαστρεβλώθηκε και εξευτελίστηκε πλήρως από τους διοργανωτές.

  • Της Μαρίας Δεναξά

Σε αντίθεση με τη σοβινιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ για τα μετάλλια και τις επιδόσεις, αυτό που θα μείνει στον κόσμο, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν η αχαρακτήριστη τελετή έναρξης και, όπως όλα δείχνουν, και η αποψινή τελετή λήξης, που σχεδιάστηκαν και σκηνοθετήθηκαν όχι για να προάγουν τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, όπως το κάλλος, η αγνότητα, η εκεχειρία, η ιερότητα της ανθρώπινης ζωής… Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ολυμπιακή εκεχειρία καταπατήθηκε, με τη Ρωσία να έχει αποκλειστεί, αλλά με το Ισραήλ, που διαπράττει μήνες τώρα γενοκτονία, να αγωνίζεται κανονικά.

Η ευγενής άμιλλα αντικαταστάθηκε από την άνιση άμιλλα, με τις ιντερσέξ αθλήτριες να αγωνίζονται στον τελικό γυναικών πυγμαχίας. Ο αλληλοσεβασμός μετατράπηκε σε προσβολή της χριστιανικής κοινότητας, με την κεκαλυμμένη βλασφημία του Μυστικού Δείπνου, αλλά και τη σύλληψη και ταπείνωση μελών χριστιανικής κοινότητας που βρέθηκαν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις κατά της θρησκείας τους.

Από το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας, την τελετή έναρξης, τη διεξαγωγή των αγώνων έως την αποψινή τελετή λήξης σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον η προαγωγή της woke ατζέντας, με την έντονη παρουσία drag queens και την υπερπροβολή της μειονοτικής, αλλά πανίσχυρης πια, LGBTQ+ κοινότητας. Ενα κοκτέιλ που δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου πολεμική για την κατάρρευση των ηθικών αξιών και την επίθεση στον θεσμό της οικογένειας, η οποία συνέβαλε ακόμη περισσότερο στο γενικό κλίμα διχασμού των κοινωνιών που καλλιεργείται.

Παράλληλα με τη woke ατζέντα και την επιλεκτική προβολή της διαφορετικότητας, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν η έμμεση παρουσίαση του δυστοπικού μέλλοντος. Αυτό προμηνύουν, άλλωστε, η κατάμαυρη αφίσα αλλά και το σκοτεινό βίντεο για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοτεχνήθηκαν στον αστερισμό της καταστροφής. Στην υποτιθέμενη προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι, μεταξύ άλλων, να κοιμούνται σε άβολα κρεβάτια από χαρτόνι, να υποσιτίζονται, καθώς είχε δοθεί εντολή από τους διοργανωτές το 60% των γευμάτων στο Ολυμπιακό Χωριό να μην περιέχει πρωτεΐνες, δηλαδή κρέας, αβγά κ.λπ., και να σκάνε από τη ζέστη, καθώς δεν είχε προβλεφθεί κλιματισμός στα δωμάτιά τους.

Μια άθλια και ντροπιαστική εικόνα της Γαλλίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πού πήγαν τα 12 και πλέον δισεκατομμύρια που διατέθηκαν για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, από τη στιγμή που πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις προϋπήρχαν ή ήταν προκάτ, ενώ απουσίαζαν βασικές ανέσεις για τους αθλητές, τους οποίους μάλιστα υποχρέωσαν να κολυμπήσουν στον βούρκο του Σηκουάνα, στον οποίο πετάχτηκαν -«φαγώθηκαν» είναι το πιο σωστό- 1,4 δισ. ευρώ.

Οι κατ’ όνομα Ολυμπιακοί Αγώνες, που μόλις ολοκληρώνονται, δεν έχουν πια τίποτα κοινό με το αρχικό όραμα. Η αγνή άμιλλα μετατράπηκε με το πέρασμα των χρόνων σε επαγγελματική προώθηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, και στις μέρες μας της woke ατζέντας. Η αθλητική, πολιτισμική και πολιτιστική καταστροφή που συντελέστηκε με αυτή τη διοργάνωση δεν έχει προηγούμενο. Η ολυμπιακή ιδέα πνίγηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλές διαμαρτυρίες μέσα στην ανηθικότητα και στον εκφυλισμό μιας υστερόβουλης παρουσίασης, υπενθυμίζοντας στους σκεπτόμενους πως δεν έχει απομείνει πια τίποτα όρθιο για να εμπνεύσει…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This