Η πολιτική απάτη Μητσοτάκη καταστρέφει την Ελλάδα

Ήταν το μακρινό 2017 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε «ασυγχώρητους» όσους δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, κάτι που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα συμβεί....

Must Read

«Είμαστε σε μία χώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες και θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα συμβούν». Όχι, δεν είναι λόγια κάποιου πολιτικού που ανήκει στην αντιπολίτευση, ή κάποιου δυσαρεστημένου ψηφοφόρου. Πρόκειται για λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Δεκέμβριο του 2017, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την Πολιτική Προστασία!

Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετατραπεί στον πολιτικό εκείνο, που επί πρωθυπουργίας του, έχουν μετατραπεί σε στάχτη περισσότερα από 3 εκατομμύρια στρέμματα! Οι Έλληνες κάθε χρόνο βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές ή -καλύτερα- στον ίδιο εφιάλτη! Μόλις πέρσι, αποτεφρώθηκαν συνολικά 1.747.730 στρέμματα γης και έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Όμως η κυβέρνηση δεν έβαλε μυαλό…

Τι κι αν όλο το χειμώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα προστατεύσει με κάθε μέσο τη χώρα, τι κι αν έκανε λόγο για δήθεν υπερσύγχρονα συστήματα που θα «επιστρατεύονταν» από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία; Η Ανατολική Αττική έχει παραδοθεί από χθες στο πύρινο θηρίο, που «καταπίνει» στο πέρασμά του ανθρώπινες περιουσίες και στρέμματα παρθένας Γης! Οι εκατοντάδες πυροσβέστες που έχουν ριχτεί με αυτοθυσία στην μάχη και οι αμέτρητοι εθελοντές που σπεύδουν στο πλευρό των πολιτών, με σκοπό να προστατεύσουν τους κόπους μιας ζωής από τις πύρινες γλώσσες, δεν επαρκούν!

Κι εδώ, είναι που οι πολίτες διερωτώνται: Πού είναι άραγε τα μέσα με τα οποία «οπλίστηκε» η χώρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, η οποία είχε χαρακτηριστεί από νωρίς ως μία από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών; Τι εννοούσαν άραγε ο πρωθυπουργός και οι εκλεκτοί του όταν τόνιζαν πως η Αττική είναι θωρακισμένη απέναντι στις πυρκαγιές; Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε τα διθυραμβικά δημοσιεύματα, σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, που θα επέτρεπε στην Πολιτεία να ενημερώνεται στο «λεπτό».

«Στον Αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν πλέον 25 drones της Πολιτικής Προστασία, 24 ώρες το 24ωρο. Χρησιμοποιώντας laser που δίνουν τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών», έγραφαν τα μέσα, πριν από μερικές εδομάδες.

Μάλιστα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου πως «έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το φετινό καλοκαίρι». 

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το πρόγραμμα «Αιγίς», είχε κάνει ειδική αναφορά στα μέτρα πρόληψης με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Με αφορμή τα Καναντέρ που θα….πάρει η χώρα από τον Καναδά, είχε τονίσει ότι θα αγοραστούν και ελικόπτερα μεσαίου τύπου, «ώστε να παρεμβαίνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στο πεδίο των επιχειρήσεων». «Στο μέτρο του δυνατού έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να μας βρει το καλοκαίρι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους», είχε υποστηρίξει.

Τελικά τι πήγε τόσο λάθος κι από χθες, αμέτρητα σπίτια παραδίνονται στις φλόγες και πυροσβέστες τραυματίζονται και καταρρέουν στην προσπάθειά τους να δαμάσουν τα ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Βαρνάβα, Διόνυσο και Πεντέλη; Εγκληματικά λάθη και πολιτικές απάτης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δίχως ίχνος ντροπής κοροϊδεύει τους πολίτες, μέσα στα μάτια τους, την στιγμή που εκείνοι παρακολουθούν ανήμποροι τις περιουσίες τους να «πνίγονται» στις θηριώδεις φλόγες…..

Δείτε το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις Μητσοτάκη, το μακρινό 2017, όταν χαρακτήριζε «ασυγχώρητους» όσους δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, κάτι που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα συμβεί:

Κι όλα αυτά την ώρα που έχουν δοθεί πολλά χρήματα για ενοικιάσεις εναέριων μέσων αμφιβόλου χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας. Φαίνεται τελικά, πως δεν έχουμε μάθει από λάθη του παρελθόντος, αντίθετα, κάνουμε ακόμη χειρότερα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας καταστρέψει ήδη από την πρώτη τετραετία. Τώρα μας αποτελειώνει κορόϊδα γκρεκομασκαράδες.

  2. Δεν υπάρχουν λάθη!!! Κανένας πολιτικός δεν είναι ηλίθιος!!! Κλέφτες και Απατεώνες ΕΊΝΑΙ!!! Κλέβουν, ξεπουλανε, καίνε και μας σκοτώνουν, (Μάτι, Τέμπη, ανύπαρκτη δημόσια υγεία, μετανάστες κλπ) όλα σύμφωνα με τα σχέδια τους!!! Μας τελείωσαν σαν λαό!! Δεν υπάρχει Καμία ελπίδα!!!

    • Ελπίδα δεν υπάρχει όταν αποδεχόμαστε μοιρολατρικα πως μας τελείωσαν σαν λαό. Που πήγε η αγωνιστικότητα αυτού του λαού; Γιατί τα ανεχόμαστε όλα αυτά ενώ ξέρουμε πως είναι καταστροφικά; Μόνο οι συνένοχοι αποδέχονται τη μοίρα τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This