Το χάος στο οικονομικό επιτελείο μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις

Must Read

Όποιος γνωρίζει τι εστί «Μητσοτάκης», θεωρεί απίθανη την διενέργεια εθνικών εκλογών πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Υπάρχει όμως ένας αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό δεν είναι άλλος από το οικονομικό χάλι που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που το έχουν στηλιτεύσει εδώ και χρόνια στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με τους υπουργούς να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το ίδιο χάλι επικρατεί και στο Μαξίμου, καθώς ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, όλα αυτά τα χρόνια, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το υποτιθέμενο καθήκον του.

Όπως όμως ενημερώνεται το newsbreak.gr, οι εχέφρονες του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται ένα βήμα πριν το νευρικό κλονισμό. Οι υποχρεώσεις πληρώνονται πλέον με «υδρατμούς» και «εξόδους του Μεσολογγίου» στις αγορές, ενώ το δημόσιο χρέος έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών υπερβαίνοντας τα 407 δις. 

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει προκαλέσει δομική καταστροφή στην εθνική οικονομία, καθώς το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου έχει σπάσει κάθε όριο. Το παραμύθι της φοροδιαφυγής δεν πείθει, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πλέον κυριαρχούν ενώ η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων ελέω πληθωρισμού εξανεμίζεται από το οικονομικό μοντέλο Μητσοτάκη. Που δεν είναι άλλο από τον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους που καθιστά την Ελλάδα μη ανταγωνιστική χώρα.

Όταν λοιπόν ξύνεις τον πάτο του βαρελιού, ενώ την ίδια στιγμή επικοινωνιακά εμφανίζεις ένα ψευδεπίγραφο success story, αρκεί ένα στραβοπάτημα για να προκληθούν ραγδαίες πολιτικες εξελίξεις…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μα είπαμε τώρα έρχεται νέο χαράτσι στις βάρκες των ερασιτεχνών αλιέων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, αυτό θα λύσει και το πρόβλημα. Επιτεύγματα του αδουλευτου επαγγελματία ψευτακου υπουργού οικονομικών,που φορολογεί το οτιδήποτε. Δώσε πόνο Κυριάκο ο Έλληνας αντέχει , αρκεί που και που να του δίνουν και κανένα pass. Το πολύ κλάμα θα πέσει το χειμώνα με τις νέες αυξήσεις στα προϊόντα.

  2. Μα θα γινόταν αλλιώς με ένα κόμμα συμμορία με αδιανόητο ίδιον χρέος;

    Ένα κόμμα που επιτάχυνε την οικονομική κρίση με την αλόγιστη πολιτική επί Καραμανλή;

    Ένα κόμμα που αδυνατούσε να ολοκληρώσει μνημόνια;

    Ένα κόμμα που κυβέρνησε με τα έτοιμα της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

    Δηλαδή, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, πίστευε κανείς ότι ο γιος του αποστάτη, οι αιθεροβάμονες ‘φιλελευθεροι’ της ομάδας του, οι Δεξιοί βαρόνοι, ο ΉμουνΑντιχριστιανός-ΈγιναΥπερορθόδοξος-ΈγιναΥπερΤωνΓκέυ-και-Μπάφων Αντιπρόεδρος κι ο παρακολουθούμενος Χατζηδάκης (άλλος…Αντιπρόεδρος) θα έκαναν κάτι στην οικονομία;

    Γελάν και τα τσιμέντα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This