ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων για την «ορφανή έδρα»

Γίνεται της έδρας (και της Πόπης) το κάγκελο...

Must Read

Της έδρας ή, αν θέλετε, της… Πόπης το κάγκελο γίνεται τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιμονή της Ζωρζέτας Λάλη να κρατήσει την έδρα και έτσι να ανακόψει την πορεία του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Βουλή έχει ανάψει φωτιές στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Οι «Κασσελακίστας» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολούν» τη Λάλη ζητώντας την έδρα, ώστε αυτή να παραδοθεί στον Στέφανο Κασσελάκη, οι «Τσιπρίστας» τηρούν σιγή ιχθύος αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημόσια αναφορά επί του θέματος, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει να ξεκαθαρίσει αν πράγματι θέλει να γίνει μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ η Έλενα Ακρίτα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς γνωρίζουν πως αν η είσοδος Κασσελάκη στη Βουλή γίνει επίσημη γραμμή του κόμματος, τότε μπορεί και οι ίδιοι να βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων και δυσάρεστων εξελίξεων.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η Πόπη Τσαπανίδου έχει αποφασίσει να ορκιστεί βουλευτής στις 28 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, που προέκυψε η ορφανή έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, οι πληροφορίες που έρχονταν από το περιβάλλον της πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν την Πόπη Τσαπανίδου να κλείνει προς αυτή την άποψη.

Αν μέχρι χθες η ίδια αλλά και το περιβάλλον Τσίπρα, στο οποίο ανήκει, είχαν δεύτερες σκέψεις καθώς φοβούνταν πως η κατάληψη της θέσης θα γίνει αιτία για έναν νέο εμφύλιο, η ανυποχώρητη στάση της Ζωρζέτας Λάλη τούς λύνει τα χέρια.

Η κύρια Λάλη, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει πως θα διατηρήσει τη θέση της, θα γίνει μέλος της Βουλής και, στην καλύτερη περίπτωση, θα μείνει ανεξάρτητη, ενώ στη χειρότερη -για τον ΣΥΡΙΖΑ- θα γίνει η 12η βουλευτής της Νέας Αριστεράς.




Η υπόθεση, όμως, της ορφανής έδρας έχει αποκτήσει από χθες ακόμα μία διάσταση, καθώς  μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αποχώρησαν χθες ουσιαστικά καταγγέλλουν πως η παραίτηση Ηλιόπουλου ήταν στοχευμένη.

«Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Οθωνα Ηλιόπουλου έγινε για λόγους αλλότριους, από τη μη θεσμική αναφορά του ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζουν το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου Επικρατείας να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται. Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα. Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συντήρηση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

*πηγή: «εφημερίδα δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This