Όταν ο Χάρης γνώρισε τους «87»

Στην υπόθεση Δούκα φαίνεται πως έχει επενδύσει το πολιτικό του μέλλον και ο Κώστας Ζαχαριάδης

Must Read

Αν και δεν είναι το φόρτε μου, θα επιχειρήσω να βάλω σε μία σειρά τα σενάρια που συνδέουν την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με τους αντιφρονούντες –και ασφαλώς δεν αναφέρομαι στον «γίγα» Πολάκη– στην Κουμουνδούρου.

Ομιλώ για τους περίφημους «87», που υποστηρίζουν ότι δεν είναι 87 αλλά τουλάχιστον 1.087, διαφημίζοντας την δυνατότητά τους να συγκροτήσουν δίκτυα σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό που ακούγεται λοιπόν ευρέως στην πολιτική αγορά είναι ότι οι «87» συσχετίζουν τις πασοκικές εξελίξεις με τις αποφάσεις τους για το τι θα πράξουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλεγεί ο άλλος «γίγας» της πολιτικής, ο Δούκας της Κοτζιά, τότε οι αντιφρονούντες πιστεύουν –εν τάξει, έχουν γίνει και κάποιες συζητήσεις– ότι ο μεγάθυμος κύριος Χάρης θα τους καλέσει κοντά, θα ανοίξει τις φιλόξενες φτερούγες του και θα τους ενσωματώσει στο ΠΑΣΟΚ, που θα μετεξελιχθεί σε έναν φορέα της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Αυτό που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το εάν οι «87» (Γιαννούλης, Κατερίνα και τα άλλα παιδιά) έχουν ρωτήσει τον δήμαρχο τι θα συμβεί εάν προσχωρήσουν σε έναν άλλον φορέα και εάν αυτός ο μεγάλος σχηματισμός δύναται να συστεγάσει το πολιτικό γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα, ίσως και το Ινστιτούτο του μαζί. Χλωμό το βλέπω. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ποιος θα είναι ο αρχηγός; Από την άλλη, σε περίπτωση που ο Δούκας της Κοτζιά δεν καταφέρει να εκλεγεί, καθώς κάποιες δημοσκοπήσεις του late August δείχνουν ότι χάνει σταθερά έδαφος έναντι του κρι-κρι της Λεβεντομάνας κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη, οι « 87», εάν έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύσουν να μείνουν ανέστιοι. Δύσκολα πράγματα για πολιτικούς από… σπίτι, και μάλιστα αριστερό. Εξ αυτού του λόγου, οι «87» μαζί με τον «δεν παραιτούμαι λέω» κ. Σωκράτη Φάμελλο διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ηθικό η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να συμπέσει με τον πρώτο γύρο των πασοκικών εκλογών. Διότι το θέμα της ηγεσίας θα κριθεί την επόμενη Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου!

Όπως και να ’χει, στην υπόθεση του Δούκα φαίνεται πως έχει επενδύσει το πολιτικό του μέλλον και εις εκ των «87», ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης. Τις πληροφορίες σας παραθέτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Το έψαξα πολύ κι έμαθα ότι ο φιλόδοξος δήμαρχος έχει τάξει στον κ. Ζαχαριάδη πως, σε περίπτωση που τα πράγματα πάρουν μία καλή τροπή για τον ίδιο στο ΠΑΣΟΚ, τότε εκείνος θα εγκαταλείψει με πόνο την επιμέλεια δενδροστοιχιών και επικίνδυνων πάρκων, και θα εισηγηθεί την ανάληψη του δημαρχιακού θώκου από τον κ. Ζαχαριάδη, που είναι ο επί κεφαλής δημοτικής παράταξης. Μήπως λογαριάζουν χωρίς τον άλλον Κώστα, δηλαδή τον Μπακογιάννη; Απλώς ρωτάω…

Κυρία επί των τιμών – Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This