Απύθμενο το θράσος του πρώην περιφερειάρχη

Με δύο δίκες στην πλάτη του για τον «Ιανό» και τα Τέμπη, είχε το θράσος να εμφανιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να κάνει αντιπολίτευση

Must Read

Ο Κώστας Αγοραστός είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να εκτιμά ιδιαίτερα την αξία της σιωπής. Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεσσαλίας με τον «Ντάνιελ» τον περσινό Σεπτέμβριο ο τότε περιφερειάρχης απέφευγε επίμονα να εμφανιστεί δημοσίως επί μέρες, όταν όλοι τον αναζητούσαν.

  • Από τον
    Βασίλη Γαλούπη

Τον Φεβρουάριο, έχοντας καταψηφιστεί από τους Θεσσαλούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Κατέφυγε και πάλι στην αγαπημένη του φίλη, τη σιωπή. «Επικαλούμαι το δικαίωμα στη σιωπή» δήλωσε και αποχώρησε για το μπάζωμα, αρνούμενος να καταθέσει.

Ο επιλεκτικά «άφωνος» πρώην περιφερειάρχης πορεύεται στρατηγικά με το μοτίβο ότι στην πολιτική καλή είναι η ευθύνη στην καλοκαιρία, αλλά ακόμα καλύτερη η σιωπή όταν σε κυνηγούν μπελάδες. Και πάνω που είχε καταφέρει να αποκτήσει μια αχλή μυστηρίου, ο μέχρι τώρα κουρνιασμένος Αγοραστός βρήκε ευκαιρία να βγει από το καβούκι του. Οχι ταπεινά, αλλά με σκληρό… καταγγελτικό λόγο. Ζητάει και τα ρέστα, δηλαδή.

Με δύο δίκες στην πλάτη του ο Αγοραστός, για το μπάζωμα στα Τέμπη και τον «Ιανό», αλλά και τον «Ντάνιελ» να κάνει εφιάλτη μέχρι σήμερα τη ζωή των Θεσσαλών, βρήκε την ευκαιρία στο οικολογικό έγκλημα στον Παγασητικό για να κάνει… επίθεση. Η μέχρι τώρα «Σφίγγα» μίλησε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο και, σύμφωνα με το τοπικό larissanet, απέδωσε στον νυν περιφερειάρχη Κουρέτα «το βραβείο της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής που έχει γίνει στη Θεσσαλία».

Το θέμα ήταν η κατάντια με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που διοχετεύτηκαν, ανεύθυνα και εγκληματικά, στον πολύπαθο Παγασητικό Κόλπο. Υπεύθυνοι σίγουρα υπάρχουν, αλλά το να κουνάει το δάχτυλο για ανεπάρκεια και οικολογική καταστροφή στη Θεσσαλία ακόμα κι ο «τυφώνας» Αγοραστός μοιάζει με μακάβριο αστείο μετά τον «Ιανό» και τον «Ντάνιελ»:

«Δεν είχατε κανένα απολύτως σχέδιο έτοιμο για την αποστράγγιση των νερών. Πιαστήκατε αδιάβαστος σε ό,τι είχε να κάνει με τη διαχείριση των αποστραγγιστικών νερών της Κάρλας. Ποιο ήταν το εγκεκριμένο σχέδιο αποστράγγισης νερού από την περιοχή της λίμνης Κάρλα; Ποια περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας πήρατε κατά την αποστράγγιση;» είπε απευθυνόμενος στον Κουρέτα, σαν να έχει το αλάθητο, και συνέχισε:

«Γιατί το θυρόφραγμα δεν έκλεισε μόλις εμφανίστηκαν νεκρά ψάρια τον Ιούλιο στον Παγασητικό; Γιατί δεν τοποθετήθηκε τουλάχιστον νωρίτερα δίχτυ προστασίας για τα ψάρια; Δεν είχατε κανένα απολύτως σχέδιο για το πώς θα διαχειριστείτε την κατάσταση και αγνοήσατε και τα σημάδια. Εφτασαν τώρα όλες αυτές οι απόκοσμες εικόνες να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου με τους τόνους νεκρών ψαριών στον Παγασητικό Κόλπο».

Τούτη τη φορά ο Αγοραστός ήταν ασταμάτητος, δεν ήταν όπως όταν κρυβόταν από τους δημοσιογράφους μετά τον «Ντάνιελ», τον «Ιανό» και το μπάζωμα στα Τέμπη. «Από τις 25 Ιουλίου που σας προειδοποιούσαν ότι υπάρχουν νεκρά ψάρια, έναν μήνα τώρα δεν κάνατε τίποτα απολύτως, αφήνοντας ανοιχτό το θυρόφραγμα. Γνωρίζατε τι θα συμβεί και επιλέξατε να επιβαρύνετε οικολογικά τον Παγασητικό Κόλπο, οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής. Παραδέχεστε στα δημοσιεύματα ότι δεν υπήρχε συντονισμός υπηρεσιών και φορέων. Αυτή, όμως, είναι η δουλειά του περιφερειάρχη. Είστε ο πολιτικός προϊστάμενος» είπε ο Αγοραστός, που βλέπει πεντακάθαρα τις ευθύνες, αλλά μόνο των άλλων.

Ο Αγοραστός επανήλθε λαλίστατος, όμως ξέχασε πως έχει πρώτα δικές του «αμαρτίες» να στηλιτεύσει. Αλλά γι’ αυτές λογοδοτεί ήδη στη Δικαιοσύνη. Τον Μάρτιο ο πρώην περιφερειάρχης παραπέμφθηκε σε δίκη για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ιανός» το 2020 και στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Μαζί με άλλα εννιά άτομα κατηγορείται για πλημμύρα από αμέλεια διά παραλείψεως και ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Σημειωτέον, ο περιφερειάρχης είναι αυτός που διαχειρίστηκε το ποσό-μαμούθ των σχεδόν 600.000.000 ευρώ που δόθηκε για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία μετά τον «Ιανό». Ο «Ντάνιελ», που ακολούθησε, απέδειξε ότι αυτά τα χρήματα των φορολογουμένων ήταν πεταμένα.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι και για άλλη, δεύτερη υπόθεση, καθώς εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για το «μπάζωμα» στα Τέμπη. Στις 5 Φεβρουαρίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του Αγοραστού για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Οποτε η ζημιά τον απειλεί προσωπικά, ο Αγοραστός ταμπουρώνεται πίσω από μια εκκωφαντική σιωπή. Αλλοτε με τις πλάτες του Μητσοτάκη προσωπικά, άλλοτε όχι. Με τον «Ντάνιελ» κρυβόταν επιμελώς, ακόμα κι όταν παρέμεναν άνθρωποι στη Θεσσαλία κρεμασμένοι από τα κεραμίδια των βουλιαγμένων σπιτιών τους. Οταν τελικώς μίλησε, το έκανε για να πει ότι… προσπαθεί να πετύχει τη χρονική αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών! Η όλη του έννοια ήταν μπας και διασώσει το πολιτικό του μέλλον.

Το δικό του πολιτικό σαρκίο ήταν το μοναδικό του μέλημα και στην Εξεταστική για τα Τέμπη. Εκεί, για να μπορέσει να εφαρμόσει την «αφωνία» προστατεύοντας τον εαυτό του και καλύπτοντας αυτούς που από το Μαξίμου τού έδωσαν την εντολή για το σκανδαλώδες μπάζωμα στα Τέμπη, «πάτησε» πάνω στο δικαίωμα που του έδωσε η Δικαιοσύνη με την καθυστερημένη δίωξή της.

Οταν το πολιτικό του σωσίβιο είναι παγίως η ένοχη σιωπή, η καινούργια του «παράσταση» ως δήθεν παθιασμένος προστάτης τους περιβάλλοντος της Θεσσαλίας δεν κόβει εισιτήρια.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μπράντφορντ. Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Το 1999-2004 ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ το 2004 εξελέγη βουλευτής Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και το 2007. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2010 έγινε περιφερειάρχης Θεσσαλίας με ποσοστό 50,56%. Στις εκλογές του Μαΐου 2014 επανεξελέγη περιφερειάρχης, όπως και το 2019. Ηττημένος στις τελευταίες εκλογές, παρέδωσε την 1η Ιανουαρίου 2024 την Περιφέρεια στον Δημήτρη Κουρέτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένα τίποτα ήταν είναι και θα παραμείνει τίποτα. Ένας φανφαρατζης πολιτικάντης παλιάς κοπής,που αντί να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγνώμη από τον λαό της Θεσσαλίας έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο. Επί δικιάς του διακυβέρνησης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας δύο φορές πνίγηκε η Θεσσαλία. Ανύπαρκτα έργα από έναν ανύπαρκτο άνθρωπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This