Η ΔΕΘ και τα πρωθυπουργικά παραμύθια της Χαλιμάς

Oσοι έχουν μελετήσει το… φαινόμενο Μητσοτάκης αντιλαμβάνονταν από την πρώτη στιγμή «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», σε ένα κυβερνητικό καράβι στο οποίο, παρότι οδεύει προς τα βράχια, το πάρτι συνεχίζεται για τους λίγους και εκλεκτούς φαταούλες

Must Read

Ακούγοντας τις προγραμματικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το πανηγυράκι της ΔΕΘ, όπου πιο πολλοί ήταν οι αστυνομικοί για την ασφάλεια του λαοπρόβλητου ηγέτη από όσους πραγματικά ήθελαν ή πήγαν να τον ακούσουν, ήταν σαν κάποιος να αφηγείται άλλο ένα παραμύθι της Χαλιμάς στους ταλαίπωρους Ελληνες, που έχουν μπουχτίσει από απραγματοποίητα πρωθυπουργικά οράματα κάθε είδους για το μέλλον τους.

  • της Μαρίας Δεναξά

Οποιος λοιπόν και φέτος άκουσε τον Ελληνα πρωθυπουργό, χωρίς όμως να δίνει βάση στα λεγόμενά του, θα νόμισε πως ζει σε άλλο κράτος, σε άλλη χώρα.

Οσοι όμως έχουν μελετήσει το πρωθυπουργικό… φαινόμενο αντιλαμβάνονταν από την πρώτη στιγμή «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», σε ένα κυβερνητικό καράβι στο οποίο, παρότι οδεύει προς τα βράχια, το πάρτι συνεχίζεται για τους λίγους και εκλεκτούς φαταούλες.

Σε μια χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ παγκοσμίως, όπου το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούλιο του 2024 ανήλθε σε 2.706,8 εκατ. ευρώ (2.896,8 εκατ. δολάρια), έναντι 2.540,3 εκατ. ευρώ (2.772,1 εκατ. δολάρια) τον ίδιο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 6,6%. Σε μια χώρα όπου η Eurostat με τις εκθέσεις της ξεσκεπάζει κάθε τρεις και λίγο τα πρωθυπουργικά fake news για την οικονομία και τα περί αυξήσεων του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έχει ζήσει ποτέ με 800 ή 900 ευρώ τον μήνα, στοχεύει -λέει- ο μέσος μισθός να ανέλθει στα 1.500 ευρώ το 2027 και ο κατώτατος στα 950, όταν οι τιμές των ενοικίων, των τροφίμων, της ενέργειας θα έχουν φτάσει στο… φεγγάρι!

Μάλιστα, μίλησε για μισθολογική σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα, είναι επίσημα η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., μετά τη Βουλγαρία, σύμφωνα πάντα με τη Eurostat!

Και η κοροϊδία συνεχίστηκε, αλλά σε άλλο επίπεδο, με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο όμως αντικαταστάθηκε με νέα τεκμήρια βάσει του νέου συστήματος φορολόγησης, το οποίο ισχύει από τον Ιανουάριο, αλλά και με νέες αυξήσεις εισφορών.

Ψέματα χωρίς αντίλογο

Στα ψέματα χωρίς αντίλογο χώρεσε και το πολύπαθο ΕΣΥ, καθώς με ημίμετρα επιχείρησε να αποκλιμακώσει την αυξανόμενη κοινωνική οργή για το κατεστραμμένο δημόσιο σύστημα υγείας, όπου όσοι εργάζονται σε αυτό υπερβαίνουν καθημερινά εαυτούς, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την έλλειψη κατάλληλου ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Φυσικά, για τις τρομερές αυξήσεις στα φάρμακα και τις συνεχιζόμενες τραγικές ελλείψεις τους στα φαρμακεία ούτε κουβέντα…

Στην παρωδία της ΔΕΘ ήταν σαν να μη συνέβησαν ποτέ εθνικές τραγωδίες όπως τα Τέμπη, οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές την Αττική… Το θέμα της εγχώριας ακρίβειας-αισχροκέρδειας, ο πρωθυπουργός το χρέωσε στην αύξηση των τιμών παγκοσμίως και την άνοδο του πληθωρισμού, ενώ μέσα σε αυτό έβαλε και το ζήτημα της ακριβής στέγης. Καμία αναφορά επίσης στην Παιδεία πέρα από την ιδιωτικοποίησή της και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η αίσθηση που άφησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι πως η χώρα, έτσι όπως τη γνωρίζαμε, μας τελείωσε και πως θα πρέπει για άλλη μια φορά να περιμένουμε τα αντίθετα από αυτά που εξήγγειλε.

Η νίκη των επικοινωνιολόγων που τον σκηνοθετούν είναι επιβεβαιωμένη και ουσιαστική. Η αισιοδοξία και τα πρωθυπουργικά οράματα απαιτούν ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και περισσότερα λεφτά για να αποδειχτούν αληθινά – κι αυτά υπάρχουν μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς του Μητσοτακιστάν.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα βοθροκαναλα των ολιγαρχων και οι πληρωμένοι δημοσιοκαφροι αγωνίζονται να μας πείσουν, αλλά συγκρούονται με την πραγματικότητα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This