Πώς πιάστηκε… Αμερικανάκι ο Κασσελάκης

Ο Παππάς δεν έπαψε ούτε στιγμή να θεωρεί ότι αυτός ήταν ο φυσικός διάδοχος στην ηγεσία - Ακόμη και την εκλογή Κασσελάκη την είδε ως «μεσοβασιλεία», θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα θα έφευγε

Must Read

Ακόμα δυσκολεύονται πολλοί (εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) να καταλάβουν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε το κολοσσιαίο λάθος να μην προκηρύξει εκλογές, διατηρώντας μέχρι τις νέες κάλπες το πλεονέκτημα της ηγετικής καρέκλας που τώρα έχασε παταγωδώς.

Η απάντηση, για τους γνωρίζοντες το βαθύ παρασκήνιο, είναι σχετικά απλή: Είχε πειστεί πως «δεν βγαίνουν τα κουκιά» για να περάσει η πρόταση μομφής σε βάρος του. Και ως εκ τούτου θεωρούσε ότι θα κατέληγε θριαμβευτής. Για την ακρίβεια, είχε λάβει και «διαβεβαιώσεις» περί αυτού…

Κι αν η συλλογιστική ήταν απλή, από εκεί και πέρα αρχίζει το κουβάρι. Το πρόσωπο που (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) έπαιξε ρόλο σε αυτή την εξέλιξη ήταν ο Νίκος Παππάς

Ο προσφάτως τοποθετηθείς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εμφανιζόταν τουλάχιστον έως τώρα να διαθέτει τις ισχυρότερες επιρροές στην Κεντρική Επιτροπή, τουτέστιν τη «μεγαλύτερη ομάδα». Επομένως, είχε βαρύνουσα σημασία ο λόγος του για τους συσχετισμούς που θα επέτρεπαν στον Κασσελάκη να βγει νικητής.

Στην πράξη όμως ο αντιβασιλιάς Νίκος αποδείχτηκε γυμνός ή έστω ημίγυμνος. Το στρατόπεδό του πήγε διασπασμένο στην κάλπη και οι 15-20 που υπολογίζεται ότι υπερψήφισαν την πρόταση έκριναν το αποτέλεσμα και έστειλαν τον Stefanos για… βρούβες.

Στις οργισμένες αντιδράσεις των «kasselistas» η δικαιολογία Παππά ήταν ότι ύστερα από την εμπρηστική ομιλία Κασσελάκη οι εξελίξεις δεν μπορούσαν να ελεγχθούν. Ενώ πάντως και ο ίδιος έδινε επισήμως γραμμή καταψήφισης, δεν τον στενοχωρούσε ιδιαίτερα το γεγονός (για να το πούμε κομψά) ότι υπήρξαν αυτές οι διαρροές «δικών του», με αποτέλεσμα να την πατήσει ο Κασσελάκης, να πάει στη μετωπική ρήξη και -πιστεύοντας ότι θα κερδίσει- να χάσει. Πιάστηκε Αμερικανάκι, όπως θα λέγανε παλιότερα.

Κι ενώ από εκείνη τη στιγμή οι καταγγελίες για «διπλό ρόλο» δίνουν και παίρνουν, οι ίδιοι γνώστες του παρασκηνίου αποκαλύπτουν ότι αυτή είναι η… δεύτερη φορά.

Όταν τον Φεβρουάριο έγινε η νυχτερινή μάζωξη των «8» στο γραφείο του Βασιλειάδη, στο κέντρο της Αθήνας, για την υποψηφιότητα της Γεροβασίλη και ο Παππάς συμφώνησε, αμέσως μετά αυτομόλησε στηρίζοντας τον Κασσελάκη, «αδειάζοντας» τους υπολοίπους και τινάζοντας στον αέρα τον σχεδιασμό Τσίπρα

Εκεί βρίσκεται και η αρχή του νήματος: Στις σχέσεις οργής του με τον πρώην πρωθυπουργό, για τον οποίο ξεσπώντας έχει πει -όπως λέγεται κατά μέτωπο και στον ίδιο- «μου κατέστρεψε το πολιτικό μέλλον!».

Οι λόγοι ανάγονται σε χειρισμούς που είχαν γίνει την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών

Ο Παππάς δεν έπαψε ούτε στιγμή να θεωρεί ότι αυτός ήταν ο φυσικός διάδοχος στην ηγεσία. Ακόμη και την εκλογή Κασσελάκη την είδε ως «μεσοβασιλεία», θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα θα έφευγε.

Με τις τελευταίες εξελίξεις έγινε το πρώτο βήμα αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. Το Σαββατοκύριακο ήταν η στιγμή για το δεύτερο

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This