Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στόχος των Γάλλων διοργανωτών, εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, που εξέφρασε τα καινούργια «θέλω» Ευρώπης και ΗΠΑ, ήταν να γελοιοποιηθεί ο Μυστικός Δείπνος.
- από τον Βασίλη Γαλούπη
Τώρα η κοινή γνώμη ενημερώνεται ότι ο κορυφαίος αθλητής τζούντο του κόσμου, ο Σέρβος Νεμάνια Μάιντοφ, τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία με πέντε μήνες αποκλεισμό, επειδή ως ορθόδοξος χριστιανός έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον σταυρό του για να πάρει δύναμη πριν από τον αγώνα κόντρα στον Θόδωρο Τσελίδη.
Είναι παράξενο, και ταυτόχρονα εξοργιστικό, αλλά ξαφνικά κανείς δεν συμπαθεί σήμερα τους χριστιανούς. Οσα συνέβησαν φέτος στο Παρίσι και όσα προωθούνται από τις πλατφόρμες streaming ή ευθέως από κυβερνήσεις καταδεικνύουν ότι η δήθεν συμπερίληψη έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια μπίζνα κοινωνικού αποκλεισμού, που μισαλλόδοξα επιβάλλει ανηλεή πόλεμο στις μεγάλες πληθυσμιακές μάζες και στα παραδοσιακά «πιστεύω» της Δύσης.
Στο όνομα της αυτονόητης ελευθερίας επιλογής για κάθε άνθρωπο, της επίσης αυτονόητης ισότητας και σεβασμού για τον τρόπο που επιλέγει να ζήσει ο οποιοσδήποτε, η δυτική κοινωνία μετασχηματίζεται αυταρχικά σε κάτι που θυμίζει δεκαετία του ’30 και εκδικείται ό,τι υπήρχε μέχρι σήμερα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεφτιλίστηκαν από τον Μακρόν και τους εμπνευστές της τελετής έναρξης, αποδεδειγμένα άντρες αγωνίστηκαν ως μη αποδεδειγμένα γυναίκες, με τη ΔΟΕ να ακυρώνει σκανδαλωδώς τις αποφάσεις παγκόσμιων ομοσπονδιών και των τεστ, ενώ άλλες παγκόσμιες ομοσπονδίες έδειξαν μεγαλύτερη προσαρμογή στα νέα ήθη, τιμωρώντας αθλητές επειδή μόνο και μόνο είναι χριστιανοί.
Θύμα αυτής της χολερικής εκστρατείας, που υιοθετείται και από την πλειονότητα των ΜΜΕ στη Δύση, είναι και ο Νεμάνια Μάιντοφ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο είναι ο Αυστριακός Μάριους Βίζερ. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την ανήκουστη τιμωρία στον Σέρβο, έβγαλε μια διευκρινιστική ανακοίνωση.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λόγο αρχικά χθες για «πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς», αλλά ξαναλέει πως στον Μάιντοφ επιβλήθηκε κύρωση, επειδή «επέδειξε σαφές θρησκευτικό πρόσημο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και αρνήθηκε να υποκύψει στον αντίπαλό του στο τέλος του αγώνα». Στη συνέχεια αναφέρει πως «ο αθλητής δεν αμφισβήτησε καμία από τις δύο προειδοποιήσεις που είχε πάρει νωρίτερα, επομένως ισχυρισμοί ότι δεν γνώριζε τον κανόνα που απαγορεύει την εμφάνιση οποιουδήποτε θρησκευτικού, πολιτικού, εθνοτικού ή άλλου συμβόλου στο γήπεδο δεν είναι ακριβείς».
Στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Μάιντοφ – Τσελίδη δεν υπήρχαν καν στην οθόνη τα ονόματα των δύο αθλητών. Εμφανίζονταν μόνο οι σημαίες Σερβίας και Ελλάδας. Οι σημαίες δεν είναι εθνοτικά σύμβολα; Οι δύο χώρες δεν έχουν επίσημη θρησκεία την Ορθοδοξία; Γιατί είναι θρησκευτική… επίδειξη να κάνει κάποιος τον σταυρό του;
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο γελοιοποιεί το άθλημα και τον εαυτό της με όσα αναφέρει. Επιβάλλει την ξεκάθαρα απάνθρωπη και αντιδημοκρατική θέση, ότι ένας αθλητής πρέπει να κρύβει από ποια χώρα είναι ή να ντρέπεται επειδή είναι χριστιανός ή, π.χ., να μη διαμαρτύρεται, αν η χώρα του είναι υπό ξένη κατοχή. Για το… ιδεώδες των αρπακτικών της ΔΟΕ και των παγκόσμιων ομοσπονδιών της όλα αυτά αποτελούν «παραβίαση πρωτοκόλλου».
Ο Σέρβος αθλητής, πάντως, δεν έχασε την ψυχραιμία του. «Δεν μπορώ απλά να σκύψω το κεφάλι σε μια τέτοια απαίτηση, δεν θα απαρνηθώ τις πεποιθήσεις μου. Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ότι έκανα τον σταυρό μου. Πάντα θα δοξάζω τον Θεό και θα τον ευχαριστώ» είπε.
Αν κανείς κοιτάξει προσεκτικά, όλο και περισσότεροι αθλητές εκφράζονται ανοιχτά για τον θεό στον οποίο πιστεύουν. Χριστιανοί τον ευχαριστούν στις δηλώσεις τους, αν και αυτά τα αποσπάσματα τείνουν να «κόβονται» από τα τηλεοπτικά replays, ενώ μουσουλμάνοι ακουμπούν το μέτωπο στο χορτάρι έπειτα από μια νίκη. Οι αθλητικές εκδηλώσεις φαίνεται ότι αποτελού(σα)ν το τελευταίο καταφύγιο της «αποδεκτής» πίστης του κοινού στον κοσμικό μας πολιτισμό.
Ομως, αυτό δείχνει να ενοχλεί τη ριζοσπαστική εκστρατεία στη Δύση για τη απαγόρευση της χριστιανικής θρησκείας, σε αντίθεση με την πλήρη ανεκτικότητα σε άλλες θρησκείες, όπως η μουσουλμανική. Με δυο λόγια, είναι ντροπή και «παρενόχληση» να κάνεις τον σταυρό σου δημόσια και αν αισθανθείς την ανάγκη, θα πληρώσεις τις συνέπειες.
Η ΔΟΕ απαγορεύει σε έναν αθλητή να κάνει τον σταυρό του, αλλά δεν αντιτίθεται στη χρήση του χιτζάμπ κατά τη διάρκεια αγώνων. Το θεωρεί… πολιτιστικό, και όχι θρησκευτικό ένδυμα. Κάπως έτσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αντί να επιδιώκουν τον τερματισμό των διακρίσεων, τις προωθούν. Χλευάζουν τον χριστιανισμό με κάθε ευκαιρία, επιβάλλουν την woke ατζέντα και συγχαίρουν έναν άνδρα, που δεν είναι, αλλά δηλώνει γυναίκα, όταν δέρνει σε ρινγκ γυναίκες.
Η τιμωρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στόχευσε τον Μάιντοφ για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας. Είναι η ίδια φανατική λογική «κομισάριων», που επιβάλλει έναν ομοιόμορφο αυταρχισμό σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.
Τα ίδια, πάνω κάτω, έχει υποστεί και ο επίσης Σέρβος Τζόκοβιτς, επειδή δεν ήθελε να κάνει, όπως είχε δικαίωμα, ένα -όπως αποδείχθηκε- αμφίβολης αποτελεσματικότητας και άγνωστων παρενεργειών… εμβόλιο.
Την ίδια στιγμή, οι διώξεις χριστιανών ανά τον κόσμο βρίσκονται «σε επίπεδα σχεδόν γενοκτονίας», σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. Ο Μάιντοφ εξέφρασε την πίστη του δημόσια και κρίθηκε ασυγχώρητος. Αντί για «συμπερίληψη», η τιμωρία του μαρτυράει μίσος και φοβικότητα.
Νεμάνια Μάιντοφ (βιογραφικό)
Γεννήθηκε το 1996 στο Ιστοτσνο, στο σερβικό κομμάτι της Βοσνίας. Φοίτησε στη Σχολή Φυσικής Αγωγής στο ανατολικό Σεράγεβο. Αρχισε την ενασχόλησή του με το τζούντο το 2003. Μεταξύ 2006 και 2009 πήρε πάνω από 200 μετάλλια στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός αθλητής της Σερβίας το 2014. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής ανδρών (2017) και πρωταθλητής Ευρώπης (2023). Εχει κατακτήσει ακόμα ένα αργυρό και ένα χάλκινο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και δύο αργυρά κι ένα χάλκινο στα Ευρωπαϊκά. Στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το Νο 2 φαβορί για το χρυσό, αλλά αποκλείστηκε στους «16» από τον μετέπειτα χάλκινο Θεόδωρο Τσελίδη.
Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία
Μετά την ήττα του από τον Τσελιδη εβριζε τους διαιτητές και τους παράγοντες του τζούντο, την ομοσπονδια, αποκαλώντας τους σκουπιδιαρηδες. Δεν μπορούσε να δεχτεί το αποτέλεσμα.