Συνεχίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να τρώνε τις σάρκες τους!

Δραματική διαπίστωση του πρώην διευθυντή της «Αυγής» και αυθεντικού κομιστή των διαθέσεων του περιβάλλοντος Τσίπρα, Θ. Καρτερού

Must Read

Τα τελευταία του χαρτιά παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψει στο έδαφος της σοβαρότητας και να αποφύγει τη διάλυση, μετά την κακοποίηση που υπέστη έναν χρόνο τώρα με ευθύνη της παλιάς φρουράς στα χέρια ενός εισαγόμενου κομήτη.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχει πιο δραματική διαπίστωση από αυτήν του πρώην διευθυντή της «Αυγής» (και παλιότερα του «Ριζοσπάστη»), αλλά και αυθεντικού κομιστή των διαθέσεων στο περιβάλλον Τσίπρα, Θανάση Καρτερού, ο οποίος βλέποντας ότι το πλοίο βουλιάζει γράφει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων χρόνων. Πολιτικά, ιδεολογικά, αξιακά, ακόμα και οικονομικά, βολοδέρνει σαν καράβι ακυβέρνητο. Ακόμα χειρότερα: έχει σπαταλήσει με την περιφερόμενη εικόνα του Κασσελάκη την ουσία της συνέπειας, της σοβαρότητας, της αποφασιστικότητας που τον χαρακτήριζαν».




 

Το οριακό σημείο όπου βρίσκονται τα πράγματα περιγράφει παρακάτω ο ίδιος, χωρίς να κρύβει την αγωνία του, μια και όσοι «σοβαροί» κατά τεκμήριο έχουν απομείνει δεν είναι εύκολο να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Δείχνοντας τη δυσκολία των πραγμάτων, αναρωτιέται δημόσια: «Μπορούν όσοι πονούν και εννοούν να αναμετρηθούν μ’ αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα; Να εξουδετερώσουν από κοινού όχι την προσπάθεια να επιστρέψει -αυτό δεν πρόκειται να γίνει-, αλλά την κατρακύλα στο “γαία πυρί μιχθήτω”; Να δηλώσουν στην πράξη, κι ας βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, ότι “είμαστε κι εμείς εδώ”, και να βάλουν φρένο στο παραλήρημα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο; Να σώσουν, με δυο λόγια, οτιδήποτε αν σώζεται;» Οι εκκλήσεις αυτές, που προστίθενται σε κάποιες προηγούμενες, έχουν τον χαρακτήρα, για όσους ξέρουν, μιας εκ των προτέρων καταδικασμένης πανστρατιάς.

Διχασμένοι

Στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας τους, ψάχνουν τρόπο να αφήσουν πίσω τους τον Κασσελάκη, αλλά τίποτε δεν είναι εύκολο. Οι γνώμες είναι διχασμένες. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να του κλείσουν τον δρόμο εάν δεν καταθέσει, όπως είναι υποχρεωμένος μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, δήλωση «πόθεν έσχες». Κι άλλοι τόσοι υποστηρίζουν ότι δεν αρμόζουν αυτά στον πολιτικό πολιτισμό του χώρου κι ότι θα κριθούν αυτά στο προσεχές συνέδριο. Στο μεταξύ, η φθορά συνεχίζεται…




 

Και, μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή, ο Νίκος Παππάς κάνει έκκληση να πολιτικοποιηθεί η συζήτηση και να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις προγραμματικές θέσεις και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Πέρυσι θεωρούσα ότι υπήρχε ένα μείζον θέμα, το οποίο θα ήταν αν θα συνεχιζόταν η προσπάθεια μετασχηματισμού και διεύρυνσης του κόμματος. Δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε, αλλά αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι η ενότητα, και από αυτή τη θέση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και θα επιμείνω στον δημόσιο διάλογο να έρθουν τα πραγματικά ζητήματα και οι υποψήφιοι πρόεδροι να τοποθετηθούν σε αυτά».

Οι διαθέσιμες υποψηφιότητες –ο Φάμελλος, για τον οποίο πολλοί έχουν πολλά «κρατημένα», αφού υπήρξε πλαδαρό υποστύλωμα του Κασσελάκη, και ο άξεστος Πολάκης, που θεωρεί ότι είναι ο τελευταίος έντιμος στη χώρα- είναι φανερό ότι εκφράζουν κομματικά υποσύνολα. Έχει χαθεί, όπως παρατηρούν οι μετριοπαθείς, η αντιμνημονιακή γοητεία που οδήγησε το κόμμα στην εξουσία. Απομένει, προσθέτουν, η αμηχανία της νέας εποχής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την άτακτη φυγή Τσίπρα, αντιμετωπίζει τις διαλυτικές δυσκολίες προσαρμογής.




Στα αδιάφορα, εν πολλοίς, διαδικαστικά, σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου θα συζητηθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις…

Περιοδείες Κασσελάκη, που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητα

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αλλά ήδη έχει αρχίσει τις περιοδείες, με τους υποστηρικτές του να κάνουν αγώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Και έχει το ενδιαφέρον της αυτή η κατάσταση, καθώς πολλοί από αυτούς λένε ότι ίσως η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του γίνει την Πέμπτη, οπότε δίνει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις, καθώς οι Σωκράτης Φάμελλος και Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους στο κόμμα.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος υπέγραψε το άρθρο του στο «Documento», σήμερα το βράδυ, αναμένεται να μιλήσει στη Σαλαμίνα, στην Ακτή Καραΐσκάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «σπάσιμο» της σιωπής του με το άρθρο του την Κυριακή, επανήλθε χθες, αυτή τη φορά μέσω Χ, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι: «Δύο νέοι άνθρωποι, 35 και 40 ετών, είναι τα θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Και πάλι καμένα σπίτια, καμένο βιος – “αυτά ξαναφτιάχνονται” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν έχεις 40 ακίνητα, όχι ένα που το έφτιαχνες όλη σου τη ζωή… Και πάλι μια πυρκαγιά που “τρέχει” για 30 χιλιόμετρα, όπως του καλοκαιριού, που έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι. “Από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας” είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, όμως αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του».

Σε νέα ανάρτησή του στο ίδιο μέσο, θύμισε το άρθρο στο «Documento», στο οποίο μεταξύ άλλων είχε γράψει : «Την κρίσιμη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη: ένας γίγαντας του 36% είχε είδωλο του 3% στον καθρέφτη του. Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν συνάντησε τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν το κόμμα δεν συναντά την κοινωνία, η κοινωνία φεύγει. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε σήμερα».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This